UUSIMMAT

LG esitteli tulevassa G4-älypuhelimessaan käytettävän kameramodulin

09.04.2015 12:58 Juha Kokkonen

LG Innotek

LG jatkaa tulevaan G4-älypuhelimeensa liittyvien yksityiskohtien paljastelua. LG-konserniin kuuluva LG Innotek on esitellyt tänään uuden 16 megapikselin kameramoduulin, jota tullaan käyttämään kuun lopulla julkaistavassa G4-puhelimessa.

Kuten eilen jo uutisoimme, kamera on varustettu erittäin valovoimaisella f1.8-aukkosuhteen objektiivilla. Sen kerrotaan päästävän kuvakennolle yli 80 % enemmän valoa, kuin G3-puhelimen kameran objektiivi. Suurien aukkosuhteiden toteuttaminen älypuhelinkameroihin on ollut haastavaa, monimutkaisten linssien sekä pienen käytettävissä olevan tilan vuoksi. Lisäksi kameramodulin ominaisuuksiin lukeutuu optinen kuvanvakain.

Lisäksi LG Innotek esitteli samalla G4:ssä käytettävän etukameran, joka on yrityksen ensimmäinen etukamerakäyttöön tarkoitettu kameramoduuli. Tarkan ja luonnollisen värimaailman takaamiseksi kameran linssiin on integroitu huippuohut 0,11 mm paksu infrapunasuodatin, jonka kerrotaan olevan puolta ohuempi kuin kilpailevat ratkaisut.

LG Innotek on aloittanut uusien kameramoduuliensa massatuotannon tällä viikolla ja ne nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa kuluvan kuun 28. päivä julkaistavassa G4-älypuhelimessa.

LG:n lehdistötiedote