UUSIMMAT

Oppo U3:ssa ei ole sittenkään optista zoomia

22.01.2015 11:47 | Juha Kokkonen | 2

Oppo U3

Uutisoimme TaskuMurossa runsas viikko sitten Kiinan telehallintoviranomaisen TENAA:n hyväksynnän saaneesta Oppo U3 -puhelimesta, jonka kamera oli hyväksyntädokumenttien perusteella varustettu älypuhelimissa harvinaisella nelinkertaisella optisella zoomilla. Oppo julkaisi U3:n eilen virallisesti ja vaikka muut TENAA:n dokumenteista vuotaneet tekniset ominaisuudet osuivatkin oikeaan, ei uutuusmallin kamerassa ole lainkaan optista zoomia.

Phablet-kokoluokkaan sijoittuva U3 on varustettu 5,9 tuuman Full HD IPS-näytöllä, joka peittää 75 % laitteen pinta-alasta. U3:n ulkomitat ovat 156,8 x 81 x 8 mm ja paino 195g. Järjestelmäpiirinä toimii 64-bittinen Mediatek 6752, joka koostuu kahdeksasta 1,7 GHz Cortex-A53-prosessorista sekä Mali-T760-grafiikkasuorittimesta. Muita tärkeitä teknisiä ominaisuuksia ovat kahden gigatavun RAM-muisti, 16 gigatavun tallennustila, 4G-yhteydet, AK4961-äänipiiri, 3000 mAh akku, viiden megapikselin etukamera sekä Sony IMX214 -sensoriin perustuva 13 megapikselin takakamera, jolla voi ikuistaa myös interpoloituja 50 megapikselin otoksia.

Oppo U3

Käyttöjärjestelmänä U3:ssa pyörii Android 4.4.4, jonka parina on Oppon oma ColorOS 2.0.1. Oppo on lisännyt käyttöliittymään Samsungilta tuttuja ominaisuuksia, kuten kahden sovellusikkunan tilan sekä näkymän pienentämisen näytön toiseen reunaan. Laitteen saatavuudesta tai hinnasta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Värivaihtoehtoja ovat valkoinen ja tummansininen. Lisävarusteena Oppo tarjoaa erikoista Rabbit’s Tail -takakuorta, jossa valkoisen karvapallon kerrotaan helpottavan puhelimen pysymistä (naisten) käsissä.

Oppo Store, Oppo U3

GizmoChina, OPPO U3 is official! Features MT6752 + 5.9-inch 1080p display

Keskustelu

Interpoloidut 50 megan kuvat…

huoh, sensorilla on oikeasti 3.28 miljoonaa sinisiä ja punaisia pikseleitä ja sitten interpoloidaan siitä n. 15-kertainen määrä dataa siihen kuvatiedostoon.

Ihan älytöntä kusetusta ja tilan- ja kaistanhaaskausta.

Sitähän tuo on, mutta tokihan valotusaikaa pidentämällä voi ottaa 50 megapikselin edestä ei-kovin-hyvää kuvadataa myös 13 megapikselin sensorilla – olettaen että kamera ei pysy täysin paikallaan, mutta prosessointi on kunnossa. Todennäköisesti tarjolla on juuri sitä, mitä kuvailit, ja valmistajalle kelpaa kunhan joku siihen speksiin haksahtaa.

Muropaketin uusimmat