UUSIMMAT

PowerVR GR6500 tuo ray tracing -tekniikan mobiilipiireihin

17.07.2015 18:24 | Petrus Laine | 2

Imagination Technologies on esitellyt uuden PowerVR GR6500 -grafiikkaohjaimen. PowerVR-grafiikkaohjaimille tyypillisesti se on suunnattu lähinnä mobiililaitteisiin.

PowerVR GR6500 eroaa kuitenkin aiemmista Imagination Technologiesin mobiiligrafiikkaohjaimista yhdellä merkittävällä tavalla: Se sisältää dedikoidun Ray Tracing Unit -yksikön (RTU). RTU perustuu Caustic Graphicsin aloittamaan kehitystyöhön. Imagination Technologies osti Caustic Graphicsin vuonna 2010.

Muut tahot ovat lähestyneet ray tracing -tekniikka lähinnä GPGPU-laskennan näkökulmasta. Imagination Technologiesin erilainen lähestymistapa dedikoidulla RTU-yksiköllä näyttää kuitenkin tuottaneen tulosta, sillä yhtiön mukaan RTU:n tuoma hyötysuhde on jopa 100 kertaa parempi verrattuna GPGPU-laskentaan tai muihin ohjelmistopohjaisiin ratkaisuihin.

Imagination Technologies, Imagination Blog, Award-winning PowerVR GR6500 ray tracing GPU tapes out

Keskustelu

Erittäin hyvä homma, mutta hieman väärässä paikassa. Enemmän sitä kaipaisi kunnollista HW ray-tracingia työpöytäpuolella, missä vieläkin junnataan uskomattoman hitaassa GPGPU laskennassa.

Span

Erittäin hyvä homma, mutta hieman väärässä paikassa. Enemmän sitä kaipaisi kunnollista HW ray-tracingia työpöytäpuolella, missä vieläkin junnataan uskomattoman hitaassa GPGPU laskennassa.

Toisaalta työpöydällä legacyn hinta on melkoisesti kovempi (enemmän historia ja enemmän taakkaa) ja tiedä kuinka kannattavia ovat rautakohtaiset omat erikoisuudet, joita muut ei tue. Toki jossakin Androidissa tilanne yhtään sen helpompi, mutta mielenkiintoista nähdä tippuuko näitä ikinä Applen laitteisiin. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto olisi nähdä GR6500 konsolissa kuten siinä tulevassa Nintendossa. Ainakin ei tarvitsisi odotella sitä, että tukeeko ne muut vendorit NN ominaisuutta ja koska joskus jokin virallinen rajapinta yleisesti ottaa sen käyttöön.

Muropaketin uusimmat