Uusimmat

Huhuja Samsung Galaxy S8:sta: kuulokeliitäntä ja kotinäppäin poistuvat

07.12.2016 17:48 Muropaketin toimitus

samsung-29112016

Samsung Galaxy S8 -puhelimen julkistusta odotetaan tapahtuvaksi helmikuun Mobile World Congress -tapahtumassa. Yleensä asioista hyvin perillä oleva SamMobile-sivusto on julkaissut muutaman huhun tulevasta puhelimesta.

SamMobilen mukaan Samsung aikoo seurata Applen ja muiden edelläkävijöiden esimerkkiä ja luopua kokonaan 3,5 mm:n kuulokeliitännästä. Joidenkin tietojen mukaan tilalle tulisi Samsungin oma liitäntä, kun taas uskottavimpien huhujen mukaan puolestaan ääniliitäntänä käytetään USB-C -porttia.

Puhelinta voi myös ladata langattomasti, joten langallisten kuulokkeiden käyttö ja lataaminen onnistuvat yhtä aikaa. Äänentoistopuolelle panostetaan myös kaiuttimien osalta: ilmeisesti lopullisessa puhelimessa on Samsungin juuri ostaman Harmanin suunnittelemat stereokaiuttimet.

Huhujen mukaan laitteen näyttö on uudesta materiaalista valmistettu Super AMOLED -paneeli, jonka resoluutio on 2560 x 1440. Näytön virrankulutusta on onnistuttu pienentämään aiempiin malleihin verrattuna. Kotinäppäimestä on luovuttu kokonaan, ja sormenjäljenlukija on upotettu näyttöpaneelin alle. Puhelimen etupuoli olisi näin lähes kokonaan pelkkää näyttöä.

Phonearena on puolestaan kaivellut Yhdysvaltojen patenttiviraston nettisivuja, joilla on julkaistu Samsungin jo viime vuonna hakema patentti. Hyvin yksityiskohtaisen patenttihakemuksen aiheena on taittuva puhelin, josta perinteisten piirroskuvien lisäksi tarjolla on myös heikkolaatuinen valokuva.

Taittomahdollisuuden lisäksi kiintoisaa tietoa hakemuksessa on puhelimen kameraosasta. Sen mukaan laitteen takapuolella olisi perinteinen kiinteä kännykkäkamera, minkä lisäksi mukana on reikä vaihdettavia linssejä varten.