UUSIMMAT

Samsungin lippulaivamalleihin tulossa ominaisuus käyttää muistikorttia sovellusten asennukseen

15.11.2018 10:45 | Muropaketin toimitus

Samsungin Galaxy S9, Galaxy S9+ ja Galaxy Note 9 -puhelimiin on tulossa ominaisuus jonka avulla voi hyödyntää käyttäjän laitteeseen lisäämää muistikorttia myös sovellusten asennukseen. Ominaisuus on ollut arkipäivää monissa muissa Android-puhelimissa jo pitkään.

Adoptable storage -nimellä tunnettu ominaisuus muuttaa käyttäjän puhelimeen lisäämän muistikortin pysyväksi osaksi laitteen muistia, jolloin sitä ei asennuksen jälkeen voi poistaa sotkematta puhelimen toimintaa. Ominaisuus on ollut tuettuna jo Androidin Marshmallow -versiosta lähtien.

Slahsgearin mukaan Samsungin aikeet ottaa ominaisuus käyttöön löytyivät vuotaneesta Android 9 Pie -laiteohjelmiston beta-versiosta, jota Samsung parhaillaan testaa. XDA Developers -forumin postauksen perusteella ominaisuus ei vielä toimi kovin hyvin, vaan käyttö kaatuu, jos muistikortista on käytössä yli 40 prosenttia.

Phonearena pohdiskelee nähtäisiinkö ominaisuus myös muilla, Samsungin edullisemmilla puhelinmalleilla. Mahdollisuus käyttää muistikorttia myös sovellusten asentamiseen hyödyttäisi eniten nimenomaan edullisimpien puhelimien omistajia.

 

© spenceboy98/XDA Developers