Sony Xperia XZ Premium myynnissä romanialaisessa panttilainaamossa

19.04.2017 16:45 | Muropaketin toimitus

Romanialaiseen panttilainaamoon on eksynyt laite, jonka tarina olisi mielenkiintoista kuulla. Sen listoilta on nimittäin löytynyt Sony Xperia XZ Premium -puhelimen prototyyppi. Puhelin on varsinaisesti tulossa myyntiin vasta kesäkuussa. Puhelimesta pyydetään 3100 leuta, eli noin 685 euroa.

Myyntikuvissa näkyy puhelimen inforuutu, jonka mukaan sen mallinumero olisi G8141, jonka tiedetään olevan XZ Premium -puhelimen yhdellä sim-korttipaikalla varustettu versio. Takapuolella puolestaan on laitteen prototyyppistatuksesta kertova teksti, jossa myös kielletään tuotteen myyminen. Prototyypit ovat yleensä emoyrityksen omistuksessa, eivätkä niitä käyttävät työntekijät saa esitellä, myymisestä puhumattakaan.

Ilmeisesti jollakin romanialaisella rahantarve ylitti kuitenkin terveen järjen. Linkki myynti-ilmoitukseen levisi netissä nopeaa vauhtia, ja vähemmän yllättäen alkuperäinen myynti-ilmoitus katosi nopeasti romanialaisen OLX-myyntipalvelun sivustolta. Sitä voi kuitenkin edelleen ihastella Archive.is-linkin kautta.

Puhelin julkistettiin tämän vuoden Mobile World Congress -tapahtumassa, joten sen tekniset tiedot ovat selvillä. Puhelin hyödyntää monien muiden tämän vuoden lippulaivalaitteiden ohella Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriä, keskusmuistia siinä on 6 gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua. Näytön tarkkuus on 3840 x 2160 pikseliä ja koko 5,46 tuumaa. Laite on IP68-suojattu, eli se kestää esimerkiksi upotuksen 1,5 metrin syvyiseen veteen 30 minuutin ajaksi.