UUSIMMAT

Tim Cookin mukaan sovellusten lataamisen mahdollistaminen App Storen ulkopuolelta vaarantaisi iOS-laitteiden turvallisuuden

06.04.2021 10:45 | Muropaketin toimitus

Applen toimitusjohtaja Tim Cook ei aio mahdollistaa sovellusten lataamista iPhoneihin tai iPadeihin App Storen ulkopuolelta jatkossakaan. Syynä tähän on Cookin mukaan käyttäjien turvallisuus.

Siinä missä Android-puhelimiin voi ladata sovelluksia sekä Play Storesta että internetistä, voi iPhoneihin ja iPadeihin ladata sovelluksia ainoastaan App Storesta. App Storessa on puolestaan omat rajoituksensa, minkä puolesta esimerkiksi Xbox Game Passin pilvipalvelua ei ole voitu tuoda Applen laitteille sovelluksena.

Cook ei pidä sovellusten ”sideloadaamista” eli asennusta sovelluskaupan ulkopuolelta hyvänä ideana. Toimitusjohtajan mukaan se vaarantaisi käyttäjien yksityisyyden ja turvallisuuden, kertoo Macrumours. Toki toisena syynä Apple haluaa varmasti pitää kiinni myös omasta monopoliasemastaan iOS-sovellusten jakelijana, sillä näin Apple saa oman siivunsa käyttäjien sovelluksiin upottamasta rahasta.