Windows 10 Mobilen uusi betaversio julki

17.06.2015 18:27 | Pekko Lainiala

Microsoft on tarjonnut pitkin vuotta mahdollisuuden päästä kokeilemaan Windows 10 -käyttöjärjestelmää puhelimilla, ja eilen jakeluun tuli koontiversio 10136. Betaversion asentaminen onnistuu Windows Insider -applikaation kautta.

Uusi versio ei ole päivitettävissä tuttuun tapaan vanhan betaversion päälle, vaan käyttäjien on palautettava puhelin ensin käyttämään Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmää Windows Phone Recovery Toolin avulla. Toinen huomion arvoinen seikka on se, että päivityksen loppupuolella puhelimen lukitusnäyttö saattaa vaikuttaa jumiutuneelta, mutta todellisuudessa päivitys jatkuu taustalla noin 10 minuutin ajan. Tämän ajanjakson aikana käyttäjän täytyy olla kärsivällinen eikä puhelinta kannata käynnistää uudelleen tai muutoin koskea. Kaikilla asennuskerroilla ongelmaa ei ilmene, mutta siihen on syytä varautua.

Build 10136 koostuu pääosin pienistä muutoksista, mutta mukana on myös muutamia suurempia uudistuksia. Muutamana esimerkkinä voidaan mainita esimerkiksi se, että Cortana on lähes valmiissa tilassa, kamerasovellukseen on lisätty ominaisuuksia ja yhden käden käyttöä on helpotettu tuomalla yli viiden tuuman näytöllä varustettuihin laitteisiin ominaisuus, jolla näkymää voidaan siirtää alemmas näytöllä.

Lisäksi Microsoftin blogissa muistutetaan siitä, että käyttöjärjestelmää ei tulla julkaisemaan yhtä aikaa työpöytäversion kanssa, vaan mobiiliversiota joudutaan odottamaan hieman pidempään, joskin sekin on luvassa vielä tämän vuoden aikana.

Blogging Windows, Announcing Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10136