Uusimmat

Windows 10 Mobilen uusi esiversio julki: Build 10512

12.08.2015 22:15 Pekko Lainiala

Microsoft on tänään julkaissut Windows Insider -ohjelmaan ilmoittautuneille testaajille uuden esiversion, joka kantaa nimeä Build 10512. Tuttuun tapaan asennus onnistuu siten, että Windows Phone -käyttöjärjestelmää käyttävään puhelimeen on ladattava Windows Insider -sovellus, jonka avulla puhelin ryhtyy lataamaan uutta esiversiota. Mikäli puhelimeen on jo asennettuna jokin vanhemmista esiversioista, onnistuu päivitys suoraan päivitysvalikosta.

Uusi koontiversio parantaa käyttöjärjestelmän yleistä vakautta ja suorituskykyä. Näiden parannusten lisäksi suuri määrä erinäisiä tunnettuja ongelmia on nyt korjattu. Aiemmista versioista tuttuun tapaan myös ongelmia voi olla näköpiirissä. Muutamia mainitsemisen arvoisia seikkoja ovat esimerksi se, että WiFi-hotspotin luominen ei tässä koontiversiossa onnistussa ja päivityksen loppuvaiheilla puhelin saattaa vaikuttaa jumiutuneelta pitkään. Mitään suurempia uusia ominaisuuksia koontiversio ei tuo mukanaan, mutta jatkossa suoraan Photos-sovelluksen kautta on mahdollista muuttaa lukitusnäytön ja aloitusnäytön taustakuvaa.

Laajempi lista uudistuksista ja mahdollisista ongelmista on luettavissa jutun lopusta löytyvässä linkistä. TaskuMuron toimitus testaa uutta koontiversiota parhaillaan Lumia 640 -puhelimella ja juttua päivitetään tarpeen mukaan käyttökokemusten osalta.

Blogging Windows, Announcing Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10512