UUSIMMAT

Xiaomi julkaisi edullisen taulutietokoneen ja puhelimen

24.11.2015 15:33 | Pekko Lainiala | 7

redminote3_241115

Redmi Note 3 tarjoaa kovan paketin alle kahdensadan euron hintaluokkaan. Alumiinirakenteisen puhelimen takakannesta löytyy sormenjäljenlukija, jonka avulla lukituksen luvataan avautuvan 0,3 sekunnissa. Painoa laitteelta löytyy 164 grammaa ja paksuutta 8,65 millimetriä.

Suorituskykypuolesta vastaa MediaTekin Helio X10 -järjestelmäpiiri ja 5,5-tuumainen näyttö on varustettu 1920×1080-resoluutiolla. Akku on reilun kokoinen, sillä kapasiteettia löytyy 4000 milliampeerituntia. Kuvauspuolesta vastaavat 13 megapikselin takakamera sekä 5 megapikselin etukamera.  Redmi Note 3 tukee kahta SIM-korttia. Puhelimesta myydään kahta varianttia, joista toisesta löytyy 2 gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa, toisesta taas 3 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa.

Värivaihtoehdot ovat hopea, kulta sekä harmaa. Hintataso edullisemmalla variantilla on noin 130 euron luokkaa ja kalliimmasta mallista taas joutuu pulittamaan noin 160 euroa.

mipad2_241115

Mi Pad 2 taas edustaa yhtiön tuoreinta taulutietokonetta. Myöskään tämä laite ei ole hinnalla pilattu, sillä 16 gigatavun tallennustilan malli maksaa noin 150 euroa ja suuremmalla 64 gigatavun tallennustilalla varustettu malli taas noin 190 euroa.

Kyseessä on 7,9 tuuman näytöllä varustettu taulutietokone, jonka suorituskyvystä vastaa Intel Atom X5-Z8500 sekä kaksi gigatavua RAM-muistia. Paksuutta löytyy 6,95 millimetriä ja painoa 322 grammaa. Resoluutioksi on valikoitunut 2048×1536, ja akku on kooltaan 6190 milliampeerituntia.

Kamerat ovat tarkkuudeltaan kahdeksan ja viisi megapikseliä. Nykypäivän odotuksien mukaisesti mukaan on myös pakattu USB Type C -liitäntä. Värivaihtoehtoina toimivat tummanharmaa sekä shampanja.

Päivitys klo 18:00: Mi Pad 2 tulee saataville myös Windows 10 -varianttina Android-mallin rinnalle. Hintataso pysyy samana, mutta Windows-taulutietokone on ostettavissa ainoastaan suuremmalla tallennustilalla.

Xiaomia ei toistaiseksi löydy Suomesta kauppojen hyllyiltä, mutta innokkaimmat kuluttajat voivat tilata laitteita vaihtoehtoisia kanavia pitkin. Kiinalaisten puhelimien tilaamisesta on keskusteltu jo parin vuoden ajan MuroBBS:n puolella.

GsmArena, Xiaomi announces Redmi Note 3 with 5.5″ 1080p screen, fingerprint sensor
GsmArena, Xiaomi announces Mi Pad 2 all-metal tablet with Intel chipset

Keskustelu

Just sopivasti tänään rikoin redmi 1s:n kun yritin vaihtaa rikkinäistä näyttöä uuteen

Molemmat on kiinnostavia, mutta jos Mi Pad 2:ssa ei ole microSD korttipaikkaa, kuten jollain sivuilla mainitaan niin eihän 16gb mallilla tee mitään.

Olisivat tuoneet myös puhelimen wp10 versiona niin oltais saatu vähän vaihtoehtoja markkinoille kun niitä ei tällä hetkellä ole monta.

tsuji

Molemmat on kiinnostavia, mutta jos Mi Pad 2:ssa ei ole microSD korttipaikkaa, kuten jollain sivuilla mainitaan niin eihän 16gb mallilla tee mitään.

Surffailee, lukee uutiset, streamaa leffat ja musat töllöön, käyttää "kaukosäätimenä" android yhteensopiville laitteille jne. Hinta huomioiden tuo 16Gb ei mielestäni rajoita kuin isompien pelien yhtä aikaista asentelua. Toisin kuin puhelimen kanssa, jossa 16Gt täytyy hyvin äkkiä pelkästään laitteen omalla kameralla ja offline-musiikista. Tablet on aika monella kotona wifin perässä, eli ei tarvitse välttämättä tallentaa mediaa laitteen muistiin.

Kiva kun näitä pikkutabletteja alkaa pikkuhiljaa tulla 4:3 kuvasuhteella.

Muropaketin uusimmat