OnePlus julkaisi OxygenOS 12 -käyttöjärjestelmästä avoimen beta-version 9- ja 9 Pro -puhelimille

04.10.2021 22:00 Muropaketin toimitus

Android 12 -käyttöjärjestelmäversioon perustuvassa OxygenOS 12 -käyttöjärjestelmässä käytetään nyt Color OS -käyttöjärjestelmän kanssa yhteistä koodipohjaa. Tämä näkyy ensisijaisesti ulkoasussa, mutta valmistajan mukaan myös vakaampana ja virtapihimpänä toimintana.

Uudessa käyttöliittymässä on haettu visuaalista ilmettä James Turrellin Light and Space -taideteoksesta, mikä näkyy valon ja tilan käytössä. Käyttöliittymässä on myös aiempaa enemmän varjoja ja käyttötilanteeseen mukautuvaa kuvitusta. Ulkoasua on muokattu myös yksinkertaistamalla typografiaa. Tumma tila on nyt säädettävissä kolmella eri tasolla (Gentle, (Medium ja Enhanced).

Näitäkin selkeämpi uudistus on Shelf, joka mahdollistaa räätälöidyt ja eri kokoiset ominaisuuskortit ja taustakuvat.

Askelmittarikin on uudessa käyttöjärjestelmäversiossa päivitetty Health-kortiksi. Lisäksi OnePlus Scout -hakutoiminto tarjoaa nyt yhden paikan kaikille hauille, kuten asiakirjoille, yhteystiedoille, musiikkikappaleille ja verkkosivuille.

WLB 2.0 -tilan (Work Life Balance 2.0) avulla eri sovellusten asetuksia, ilmoituksia ja viestejä voi ryhmitellä kahteen eri tilaan (työ ja vapaa-aika) ja lajitella niitä tärkeysasteen mukaan. Tämän tilan saan vaihtumaan esimerkiksi sijainnin, Wi-Fi-verkkojen tai kellonaikojen mukaan.

OxygenOS 12 -päivitysaikatauluksi valmistaja ilmoittaa tällä haavaa seuraavan:  Tällä hetkellä avoin beta-testiversio (OBT) on saatavana OnePlus 9:lle ja 9 Pro:lle. Päivitys on tulossa muihin malleihin (OnePlus 8, OnePlus 9R 5G, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8T, OnePlus 7 Pro, OnePlus 7, OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro, Nord 2 5G, Nord 1, Nord CE 5G) tulevissa päivityksissä.