UUSIMMAT

Razerilta taas villi konseptiläppäri: integroi puhelimen uudella tavalla

10.01.2018 19:47 | Muropaketin toimitus

Älypuhelinten laskentateho pärjää jo hyvinkin monille kannettaville tietokoneille. Useita erilaisia konsepteja puhelimen muuttamisesta tietokoneeksi onkin nähty, nyt sellainen on vuorossa Razerilta.

Yrityksen viime vuotinen prototyyppi saavutti CES-tapahtumassa suurta huomiota, kun kolmenäyttöinen läppäri onnistuttiin varastamaan tarkasti vartioidulta osastolta. Tämänvuotinen CES-demo on hieman maltillisempi, ja kantaa nimeä Project Linda. Kyseinen Linda on 13,3-tuumainen läppärirunko, jossa on oma iso akkunsa ja 200 gigatavua tallennustilaa. Liitäntöjä rungossa on ainakin perinteinen USB-A ja modernimpi USB-C- sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Prosessoria tai keskusmuistia koneessa ei kuitenkaan ole, vaan niitä varten runkoon sujautetaan Razerin puhelin. Sille onkin keksitty paikka nerokkaasti siitä, missä koneissa perinteisesti on kosketuslevy. Samalla puhelin toimii paitsi kosketuslevynä, myös 5,7-tuumaisena kakkosnäyttönä. Puhelinta voi myös käyttää normaalisti, jolloin isolla näytöllä voi esimerkiksi katsoa elokuvaa ja pikkunäytöllä lähetellä viestejä. Pelit voivat myös hyödyntää pikkunäyttöä lisätietojen näyttömiseen tai erillisen kontrollipaneelin esittämiseen.

Mielenkiintoinen laite on kuitenkin vasta prototyyppi, joten sen päätyminen tuotantoon on vielä hyvin epävarmaa. Ainakin PhoneArenan tietojen mukaan Razerilla on ollut vaikeuksia saada Android toimimaan nätisti yhtä aikaa kahdella näytöllä. Tosin panostamalla rajusti tuotekehitykseen ongelmat olisivat varmasti ratkaistavissa, mutta avoimeksi kysymykseksi jää onko maailmalla tarpeeksi kysyntää Lindan kaltaiselle laitteelle.

Muropaketin uusimmat