Uusimmat

Samsung haastettiin oikeuteen vesikestävyyteen liittyvästä virheellisestä markkinoinnista

04.07.2019 20:38 Muropaketin toimitus

Australian kuluttajaviranomainen on viemässä Samsungin oikeuteen. Valmistajan Galaxy S10 -sarjan puhelimia mainostettiin kuluttajaviranomaisen mukaan virheellisesti myös merivettä kestäviksi.

IP-merkintä kertoo, kuinka hyvin laite kestää vettä ja pölyä. Samsungin Galaxy S10 -mallit on suojattu IP68-standardin mukaisesti. Luokituksen perusteella Galaxy S10 -mallit kestävät puolen tunnin upotuksen 1,5 metrin syvyyteen.

IP-standardissa vesikestävyyttä mitataan kuitenkin vain makealla vedellä, siinä missä suolainen vesi voi aiheuttaa paljon enemmän vahinkoa. Australian kuluttajaviranomaisen mukaan Samsung on kuitenkin ”built for Australia” -mainoksissa esitellyt Galaxy S10 -mallien vesikestävyyttä myös suolaisen veden ympäristöissä, kuten meressä. Asiasta kertoi ABC.

Samsung on kommentoinut tapausta yleisellä tasolla ja todennut seisovansa markkinointikampanjansa takana sekä tarjoavansa kuluttajille ”lain mukaisia takuuehtoja” mahdollisten rikkoutumisten varalle. Veden aiheuttamat vahingot eivät kuitenkaan kuulu takuun piiriin ja esimerkiksi Galaxy S10 -mallien nettisivuilla mainitaan että puhelimien vesitiiviys on testattu vain makeassa vedessä.