UUSIMMAT

Sormi pannaan toiseen korvaan – sgnl-älyrannekkeesta tulee sittenkin totta?

09.01.2018 14:55 | Muropaketin toimitus

Sgnl-älyranneke sikisi alunperin Samsungin tutkimuslaboratoriosta, josta se ponnahti pian omaksi yrityksekseen. Innmodle Lab on kerännyt laitteelle rahoitusta jo vuodesta 2016, ja nyt ilmeisesti alkaa olla valmista.

Aktiivisuusrannekkeiden ja älykellojen vaikealla markkinalla sgnl pyrkii erottumaan eksoottisella kikalla. Se saa käyttäjänsä ranneluun värisemään, ja pystyy siten välittämään luujohtumiseksi kutsutun ilmiön avulla ääntä sormenpäihin. Musiikin kuunteluun tekniikan laatu on riittämätöntä, eikä kovin ergonomista. Puheluita sillä kuitenkin voi valmistajan mukaan puhua.

Tekniikka on rakennettu nimenomaan rannekkeeseen. Laite toimii ääniominaisuuksien lisäksi myös aktiivisuusrannekkeena. Lisäksi siihen voi halutessaan vielä kiinnittää joko perinteisen tai älykellon. Käyttöä varten laite vaatii myös älypuhelinta, sisäänrakennettua 4G-sirua tai SIM-korttipaikkaa siinä ei ole.

Alunperin ranneketta lupailtiin joukkorahoitukseen osallistuneille jo 2017 helmikuun aikana. Viivästysten jälkeen laitteen massatuotanto on Androidheadlinesin mukaan lopulta alkanut, ja ensimmäiset lähtevät liikkeelle kohti rahoittajien postilaatikoita maaliskuun aikana.