Uusimmat

Tämän vuoden iPhone-julkistuksista lupa odottaa jopa 6,5-tuumaista OLED-mallia

22.01.2018 17:23 Muropaketin toimitus

Apple-asioista yleensä kohtuullisen hyvin perillä oleva KGI on julkistanut tietojaan tämän vuoden Apple-julkistuksista. Luvassa on jälleen kerran jotain entistä suurempaa.

Mikäli KGI:n ennusteet pitävät paikkansa, nähdään tänä vuonna uusi, 6,1-tuumaisella  LCD-näytöllä varustettu iPhone ja 6,5-tuumainen OLED-versio, jonkinlainen ”iPhone X Plus”. Perinteisesti Apple on jatkanut puhelintensa valmistamista hyvin pitkään, mutta uusien mallien myötä tämänhetkisen iPhone X:n valmistus saatetaan lopettaa kokonaan noin vuoden puolivälissä.

Sitä ennen, tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä nykyistä X:ää menee vielä kaupaksi 18 miljoonaa kappaletta ja toisellekin neljännekselle ostajia riittää 13 miljoonan laitteen verran. Aivan odotetunlaista menestys ei ole ollut, ja tähän suurena syyllisenä ovat kiinalaiset kuluttajat. 9t05mac-sivuston mukaan Kiinassa pidetään kiinni käytössä olevista puhelimista aiempaa pidempään, ja myös X:n näytön yläreunassa oleva kamerasyvennys häiritsee sikäläisiä kuluttajia.

Yksi syy valmistuspäätöksiin saattaa olla erikoinen kilpailutilanne, jos kaikki mallit olisivat yhtä aikaa markkinoilla. Noin 650-750 dollarin hintaiseksi arvioitu LCD-versio saattaisi syödä markkinoita liiaksi.

Syksyn julkistuksiin KGI kuitenkin uskoo, ja koko vuodelta 2018 iPhoneja menee firman ennusteen mukaan kaupaksi jopa 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.