Uusimmat

Testi: Motorola Edge+ -puhelin – Pätevä paksukainen

10.06.2020 11:00 Kai Taipale

Huawein vaikeudet avaavat mahdollisuuksia kilpailijoille. Aiemmin erityisesti keskiluokassa mukavasti menestynyt Motorola on nyt hyökkäämässä Android-markkinoille aivan uudella vaihteella. Uusi Edge+ -malli sisältääkin käytännössä kaikki nykypäivän hienoudet, ja lähes puhdas Android-käyttöjärjestelmäkin on monen mieleen. Muropaketin testissä puhelin paljastui mainioksi laitteeksi, mutta hiomistakin riittää.

Motorola on aiemmin niittänyt mainetta useilla keskihintaluokan malleillaan. Niissä on käytetty miellyttävän puhdasta Android-versiota, ja ominaisuuksien ja hinnan suhde on ollut kunnossa. Valmistaja ei selvästikään ole tyytymässä tähän.

Lenovon siipien suojassa majaileva Motorola teki näyttävän paluun huippumallien markkinoille esittelemällä simpukkamallisesti taittuvan Razr-puhelimen. Vaikka sen saama vastaanotto olikin hieman ristiriitainen näyttävän olemuksen, mutta hieman heikkotehoisemman raudan myötä, ei yritys jäänyt siihen.

Android-puheliminen huipulla on viime vuosina myytä erityisen paljon Samsungin ja Huawein malleja. Niitä on toki onnistuttu haastamaan monelta suunnalta, kuten esimerkiksi OnePlus on Suomessa todistanut. Huawein vaikeudet kauppasodan myötä tekevät hienoistakin laitteista monen silmissä vähemmän haluttuja. Tähän saumaan iskevät nyt myös muut isot kiinalaismerkit.

Uuden Motorola Edge+ -puhelimen suorat kilpailijat löytyvät Android-leiristä: Samsung Galaxy S20(+), Huawei P40 Pro, OnePlus 8 Pro ja Xiaomi Mi 10 (Pro). Näistä kaksi ensimmäistä ylittävät tuhannen euron hintarajan, mutta kaksi jälkimäistä saa jäämään sen alle. Muropaketin testin Edge+ -mallin hinta on 1099 euroa eli se kamppailee samassa hintapisteessä.

Myyntipakkauksessa on puhelimen lisäksi silikoninen suojakuori, 18 watin latauslaite sekä langalliset kuulokkeet vaihtotulppineen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat