Uusimmat

Testi Samsung Note20 Ultra 5G -puhelin – Edelleen monipuolistunut malli on myös kasvanut entisestään

28.12.2020 19:00 Kai Taipale

Iso, kallis ja näyttävä. Kaikki tämä pätee Samsungin syksyiseen Galaxy Note20 Ultra 5G -huippumalliin. Se on myös monilta osin suorastaan erinomainen. Puhelin ei kuitenkaan ole enää niin käytännöllinen kuin voisi toivoa.

Samsungin puhelinmallistossa Galaxy Note -sarja edustaa perinteisesti valmistajan huippumallistoa, jossa painopiste on suunnattu nimenomaan tuottavuuteen ja tehokkuuteen. Tämä näkyy olemuksessa ja S-Pen-kynässä – mutta myös hinnassa.

Samsung Galaxy Note20 Ultra -mallin hinta pomppaa korkealle, sillä Muropaketin testaama edullisinkin muistiversio (12+256 Gt) on suositushinnoiteltu 1349 euroon. Suuremmalla 12+512 gigatavun muistilla hintaa on vielä satasen enemmän eli 1449 euroa. Mallistoon kuuluu perusversiona myös Galaxy Note20 5G, joka jää hinnaltaan aavistuksen kohtuullisemmaksi eli 1099 euroon. Kuten kummankin mallinimi paljastaa, kyseessä ovat luonnollisesti 5G-yhteyksiä tukevat laitteet.

Note20-mallisto ehti myyntiin jo hyvä tovi sitten eli 20. päivä elokuuta. Ultra-versioita on saatavilla mustan ja pronssin värisenä.

Kovimmat kilpailijat löytyvät muista huippumalleista. Kovin vastus löytyy valmistajan omasta valikoimasta, Galaxy S20 Ultran muodossa. Se on hinnaltaan tällä hetkellä hyvin samassa luokassa eli noin 1400 eurossa. Selvästi edullisempia, mutta silti 5G-yhteyksin varustettuja huippumalleja ovat esimerkiksi OnePlus 8 Pro, Xiaomi Mi 10T Pro 5G ja Motorola edge+. Kaikki näistä sijoittuvat lähelle tuhatta euroa. Omppuleiristä vaihtoehto on upouusi iPhone 12 Pro Max, jonka hinta pienimmällä muistiversiolla asettuu hieman vajaaseen 1300 euroon.

Myyntipakkauksessa puhelimen lisäksi USB-C-liitäntää sujahtavat AKG-brändätyt kuulokkeet, pikaopas, USB-C-kaapeli sekä 25-wattinen pikalatauslaite.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat