Uusimmat

Testissä OnePlus X

17.01.2016 21:52 Pekko Lainiala

Kiinalaisyhtiö OnePlus on tullut tutuksi kahdesta lippulaivamallistaan; OnePlus Onesta ja OnePlus 2:sta. Lokakuun lopulla kaksikon jatkoksi esiteltiin OnePlus X, joka ei kilpaile ominaisuuksiensa puolesta vuoden 2015 lippulaivamallien kanssa, vaan tarjoaa vaihtoehdon edullisempaan hintaluokkaan.

OPX_pressi

OnePlus-puhelimien saatavuutta on tyypillisesti rajoitettu kutsujärjestelmällä, josta luovutaan hiljalleen kysynnän tasaantuessa. Kirjoitushetkellä OnePlus X:n saatavuus on edelleen kutsujen varassa, mutta kutsujärjestelmän lisäksi joka tiistai vietetään kutsutonta päivää, ja tällöin puhelimen voi ostaa omakseen kuka tahansa.

Normaalin Onyx-nimeä kantavan variantin lisäksi saatavilla on myös 10 000 kappaleen erään rajoitettu Ceramic-malli, joka on valmistettu zirkoniasta (äärimmäisen kovaa materiaalia, Mohsin asteikolla 8,5). Normaalin mallin hinta on kirjoitushetkellä 269 euroa, kun taas lujitetusta versiosta lompakko kevenee 369 euron verran.

OnePlus.net, OnePlus X -tuotesivu
MuroBBS, OnePlus X -viestiketju

OPX_pakkaus

OnePlus X toimitetaan valkoisessa simppelissä pakkauksessa, jonka sisälle on pakattu itse laitteen lisäksi laturi, aiemmista malleista tuttuun tyyliin litteä punainen micro-USB-kaapeli, ohjevihkoset, nano SIM -korttipaikan työkalu sekä silikonista valmistettu suojakuori. Suojakuori on nähtävissä laitteen käyttökokemuksista kertovassa osiossa, nano SIM -työkalu taas oli jäänyt lehdistökappaleestamme ilmeisesti matkan varrelle.

Artikkelissa käydään läpi puhelimen rakenne ja tekniset ominaisuudet, kamera ja kameraohjelmiston laatu, puhelimen akkukesto sekä suorituskyky ja lopuksi summataan lopulliset tunnelmat laitteesta. Artikkelia kirjoitettaessa verrokkina oli käytettävissä myös kalliimpi OnePlus 2 -puhelin.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä, Käyttökokemukset ja huomiot, Suorituskyky ja akunkesto
  5. Yhteenveto