Testissä OnePlus X

17.01.2016 21:52 | Pekko Lainiala | 17

Kiinalaisyhtiö OnePlus on tullut tutuksi kahdesta lippulaivamallistaan; OnePlus Onesta ja OnePlus 2:sta. Lokakuun lopulla kaksikon jatkoksi esiteltiin OnePlus X, joka ei kilpaile ominaisuuksiensa puolesta vuoden 2015 lippulaivamallien kanssa, vaan tarjoaa vaihtoehdon edullisempaan hintaluokkaan.

OPX_pressi

OnePlus-puhelimien saatavuutta on tyypillisesti rajoitettu kutsujärjestelmällä, josta luovutaan hiljalleen kysynnän tasaantuessa. Kirjoitushetkellä OnePlus X:n saatavuus on edelleen kutsujen varassa, mutta kutsujärjestelmän lisäksi joka tiistai vietetään kutsutonta päivää, ja tällöin puhelimen voi ostaa omakseen kuka tahansa.

Normaalin Onyx-nimeä kantavan variantin lisäksi saatavilla on myös 10 000 kappaleen erään rajoitettu Ceramic-malli, joka on valmistettu zirkoniasta (äärimmäisen kovaa materiaalia, Mohsin asteikolla 8,5). Normaalin mallin hinta on kirjoitushetkellä 269 euroa, kun taas lujitetusta versiosta lompakko kevenee 369 euron verran.

OnePlus.net, OnePlus X -tuotesivu
MuroBBS, OnePlus X -viestiketju

OPX_pakkaus

OnePlus X toimitetaan valkoisessa simppelissä pakkauksessa, jonka sisälle on pakattu itse laitteen lisäksi laturi, aiemmista malleista tuttuun tyyliin litteä punainen micro-USB-kaapeli, ohjevihkoset, nano SIM -korttipaikan työkalu sekä silikonista valmistettu suojakuori. Suojakuori on nähtävissä laitteen käyttökokemuksista kertovassa osiossa, nano SIM -työkalu taas oli jäänyt lehdistökappaleestamme ilmeisesti matkan varrelle.

Artikkelissa käydään läpi puhelimen rakenne ja tekniset ominaisuudet, kamera ja kameraohjelmiston laatu, puhelimen akkukesto sekä suorituskyky ja lopuksi summataan lopulliset tunnelmat laitteesta. Artikkelia kirjoitettaessa verrokkina oli käytettävissä myös kalliimpi OnePlus 2 -puhelin.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä, Käyttökokemukset ja huomiot, Suorituskyky ja akunkesto
  5. Yhteenveto
Keskustelu

Ei se zirkoniumi perusversiossa käytettyä alumiinia vahvempaa ole vaan kovempaa: naarmuttuu huomattavasti huonommin mutta menee säpäleiksi helpommin; vrt. keraamiset ja teräksiset keittiöveitset. On sitten jokaisen oma asia haluaako mieluummin helpommin naarmuille menevän vai paloiksi hajoavan puhelimen. :D

Voisiko nuo kummalliset akun varauksen tippumiset olla jotain päivitysten latauksia (softa tai itse syanogen OS) tai sitten joku taustalle jäänyt softa joka ei paskuudessaan osaa mennä idleen vaikka puhelin sammuttaa näytön?

Kiinnostaa ihan sillä, että oma One+X ollut käytössä Joulukuun alkupuolelta enkä ole samaan törmännyt. Kerran olen käsin syanogen os päivityksen ladannut ja sen päivitys tuntui jonkun verran akkua rokottavan.

Itse kun en älyluurilla yleensä hirveämmin mitään juutuupia yms luukuta, niin tuo 2-3 päivän akkukesto toteutuu. Arkisin liene einiten virtaa luurista syö kun se ottaaa blotoksella yhteyden auton navi/viihdejärjestelmään ja tarjoaa autolle internetyhdeyden.. ja tietysti auto taas toimii handsfree himmelinä luurille. Ruuhkista ja omista menoista riippuen 1-2,5h autoilua arkipäivinä.

Itse en ole huomannut mitään hidastelua tai töksähtelyä. Ainoa tökkiminen youtubea katsellassa on siinä alkuvaiheilla, kun kuvanlaatu muuttuu 480p:stä 1080p:ksi, mutta tämä on kai normaalia? Tämän jälkeen ei ole ollut mitään töksähtelyä, vaikka välillä katsoisi tuntejakin videoita.

En ole myöskään huomannut, että akun varaus muuttuisi itestään noin radikaalisti. Akunkesto itsessään on kyllä hieman säälittävä, koska videotoistoa se ei kestä tosiaan kuin sen noin 7-8 tuntia. Toisin sanoen omassa käytössä akku ei kestä yhtä päivää ilman välilatauksia. Toki jos niitä videoita ei katso, niin sitten akulla pärjää sen päivän verran.

Omat negatiiviset puolet siis juuri hieman pienehkö akku tehokäyttöön ja sitten se liukkaus ilman suojakuorta. Muuten oikein mainio puhelin ilman ongelmia ja omaan käyttöön riittävä/hyvä tekniikka.

Itse sain X:än 4-5pv sen jälkeen, kun rupesivat niitä eurooppaan lähettelemään, omasta mielestä paras puhelin hintaluokassaan.

Juutuubi välillä itselläkin töksähtää, kun kuvanlaatua vaihtaa, muuten ei mitään ongelmaa.
Välillä jotain hidastusta saattaa olla jonkun ohjelman käynnistämisessä, jos paljon puhelinta käyttänyt muutenkin sillä hetkellä, eikä vielä ole tullut suljettua kaikkia ylimääräisiä ohjelmia.

Akku kestää omalla käytöllä sen 2pv, minkä jälkeen voi vielä olla 30% jäljelläkin, alkupäivien jälkeen ei ole kertaakaan loppunut kesken päivän, todella harvoin menee sen verran että päivän jälkeen täytyisi ladata.

Puhelin hieman liukas, mitä kaikki X:än omistajat ovat todenneet, mutta sujahtaa ainakin nätisti taskuun.
Itsellä läppäkuoret käytössä, istuu paikalleen ja näyttää hyvältä.

Näytössä mukana tuleva suoja on laadultaan "meh", naarmuuntuu helposti, jossain välissä siihen kun kyllästyn, niin nykäsen pois ja uutta en laita, näkee sitten näytön omaa kestävyyttä.

Värit ovat kirkkaat ja valoisat, auringossakin näkee mainiosti, näytönkirkkaus itsellä yleensä max 30% ulkona, sisällä 10-20%, joten varaa löytyy.
Näytön sinertävyyttä kulmassa katseltaessa moni moittii, mutta on aika haalea sininen, ja itse ainakin katson puhelinta suoraan / pienessä kulmassa ( missä ei sinistä vielä tule ) niin ei haittaa omaa käyttöä.

4.5/5 itse antaisin pojoja kyseiselle luurilla hinta/laatu suhteeltansa.

pq

Ei se zirkoniumi perusversiossa käytettyä alumiinia vahvempaa ole vaan kovempaa: naarmuttuu huomattavasti huonommin mutta menee säpäleiksi helpommin; vrt. keraamiset ja teräksiset keittiöveitset. On sitten jokaisen oma asia haluaako mieluummin helpommin naarmuille menevän vai paloiksi hajoavan puhelimen. :D

zirkoniumilla kaiketi korvattu perusmallin lasinen takakuori.

@marco_m

Mistä tilasit läppäkuoret tuohon? En ainakaan valmistajan sivuilta huomannut moisia kun omani tilasin.

Jos nyt jostain pitää motkottaa niin tuo kamera on semi-susi kuten arvostelusta ilmenee. Tämä tosin oli itselle selvä jo ennen luurin tilausta, käytän sitten kunnon kameraa oikeille kuville. Tolla ne känninaamarikuvat saa napsittua mitä tarvii. :)

Jos tuo hinta 269€ pitää paikkaansa, alunperin one plus ykköstä sai n.330€ postikuluineen eli 60€ enemmän. Niin huono ja kallis puhelin hintaluokassaan

antilope

———————

paalukone2

Jos tuo hinta 269€ pitää paikkaansa, alunperin one plus ykköstä sai n.330€ postikuluineen eli 60€ enemmän. Niin huono ja kallis puhelin hintaluokassaan

Joulukuussa tilasin One+X:n. Normikuljetus 20€, en tiedä kuka olisi kuljettanut, express oli 25€ ja DHL logistiikka putkana.

Kuvat ovat aikalailla epäselviä, koska kokokuvaa katsottaessa ei suoraa linjaa ole ollenkaan vaan koko kuva sellaisen kuplaisen näköinen. Tosin en tiedä mitä sitä oikein odottaa niin pieneltä kennolta kameraan verrattuna.

Vierailija
Ihan oneplussan sivuilta kuoret tilasin, kyllä niitä siellä on.
https://oneplus.net/fi/oneplus-x-flip-cover

Postikuluista, pohjoseen toisiin paikkoihin antaa kalliimmat, olisko ollu 50-60e ja muuten 25e xpress.
MUTTA, myös noilla halvemmilla kuluilla saa, postinumeroon laittaa nollan tilalle o:n.
Ellei sitten ole vielä korjannut tuota :kippis:

Kamerasta, valosassa tulee hyviä kuvia, hämärässä ja pimeässä ei niinkään, mutta jostain sitä pitää vähän karsia, että saa hyvän puhelimen halvalla, tyytyväinen itse olen kameraan, kunnon kamerat erikseen.

Vois P…

Nyt en varmaksi uskalla sanoa, mutta mielestäni kävin kaikki nuo suojat läpi silloin ekana päivänä kun noiden tilaus avautu toviksi (5.12 la?), enkä tuota flip coveria mielestäni löytänyt. Voi olla etten huomannut.. no päähän ottaa silti.

Heh. Kannatti lukea tämä arvostelu. Yli kuukauden käytellyt puhelinta, ja vasta eilen tajusin, että tuossa näytön alapuolella on painikkeita… :o Olen tähän asti käyttänyt on screen -painikkeita noiden sijaan. Miksi ihmeessä painikkeita ei ole valaistu?!

WanhaPatu

Miksi ihmeessä painikkeita ei ole valaistu?!

Olisiko budjettikysymys, kun kerran kyse on muutenkin vaihtoehtoisesta toiminnosta?

"OnePlus 2:sta tuttu litteä punainen micro-USB-kaapeli"

Tarkoitetaan varmaan OnePlus Onea? 2:ssa on USB Type-C -kaapeli.

ravene

"OnePlus 2:sta tuttu litteä punainen micro-USB-kaapeli"

Tarkoitetaan varmaan OnePlus Onea? 2:ssa on USB Type-C -kaapeli.

Lähinnä tuota ulkonäköä olen pyrkinyt kuvailemaan, muokkasin nyt vielä siten, että viitataan molempiin vanhempiin malleihin.

Nyt kun tilasin, 269eur sis PK ja tuo sisältää jonkun hitaimman mahdollisen rahtauksen DHL:ltä. Ilmeisesti kestää viikon tulla Lontoosta tämä.

OPO2 hintaa oli kanssa laskettu, nyt olis 345 ja sis PK.

Muropaketin uusimmat