Uusimmat

Testissä taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Z Fold3 5G -puhelin – Tämän hetken vetävin puhelin on vielä kynän verran entistäkin parempi

10.09.2021 12:00 Kai Taipale

Samsungin taittuvanäyttöinen Galaxy Z Fold -mallisto on ehtinyt jo kolmanteen sukupolveensa. Siinä missä toisessa malliversiossa korjattiin ensimmäisen pahimpia puutteita, on kolmanteen lähdetty tuomaan aidosti käyttöä parantavia ominaisuuksia – tärkeimpänä tuki S Pen -kynälle. Hintakin on laskenut, joten nyt puhelin lähestyy jo hetkeä, että se sopii yhä useammalle vaativalle käyttäjälle.

Samsung Galaxy Z Fold -puhelimen kahta ensimmäistä versiota ei selvästi ollut tarkoitettu massoille. Koko kansan puhelin ei ole vielä uusinkaan Galaxy Z Fold3 -malli, mutta se on jo paljon lähempänä sellaista. Tämä tosin tarkoittaa edelleen todellista maksuhalukkuutta.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G -puhelinmallien hinnat alkavat nimittäin edelleen 256 gigatavun version 1879 eurosta, ja tallennustilan kasvaessa 512 gigatavuun hintakin nousee 1979 euroon.

Halvimmillaan lähestytään kuitenkin – ainakin tilapäisesti – edesmenneen Galaxy Note -malliston kalleimpien versioiden hintatasoa. Ja sieltä suunnalta varmasti suurimman uudistuksen eli S Pen -kynätuen lisäämisen myötä uusia käyttäjiä haetaan. Aivan vastaavia kilpailijoita kun ei ole, lähinnä niitä voidaan löytää muiden valmistajien kookkaimmista huippumalleista, kuten vaikkapa OnePlus 9 Pro, Xiaomi Mi 11 Pro tai Apple iPhone 12 Pro Max. Näistä tosin vain viimeinen on hinnaltaan lähimainkaan samassa luokassa.

Perushinnan lisäksi on syytä varautua myös lisäostoksiin. Myyntipakkauksessa kun ei ole kuin pikaopas, SIM-työkalu ja USB-C-kaapeli. Ei siis latauslaitetta, suojakuoria tai S Pen -kynää. Ainakin kaksi jälkimmäistä kannattaa tämän puhelimen kaveriksi hankkia, ja jos yllättäen ei pikalaturia olisi, niin myös sellaisen hankkiminen on tarpeen – yksi satanen on syytä varata myös näihin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttö
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat