Uusimmat

Uusi Android-troijalainen on erittäin vaarallinen – hyökkääjä voi ottaa puhelimen kokonaan haltuun ja vaikkapa soittaa maksullisiin numeroihin

09.10.2021 11:36 Muropaketin toimitus

Kyberturvallisuustutkijat löysivät äskettäin Android-haittaohjelman, jota he kutsuvat TangleBotiksi. Haittaohjelmisto on erittäin kehittynyt ja pystyy kaappaamaan suurimman osan ellei kaikki puhelimen toiminnot. Kun puhelin on saanut tartunnan, sitä voi hyödyntää käyttäjän ja käyttäjän ympäristönkin vakoilemisessa.

TangleBot on levinnyt tähän mennessä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Leviämistapa on ollut koronavirusrokotteisiin liittyvä informatiivinen tekstiviesti, jonka kautta käyttäjä on houkuteltu Adobe Flash -päivitystä tarjoavalle sivustolle. Päivityksen yhteydessä  kyberrikolliset pyrkivät ujuttamaan TangleBotin uhrin Android-laitteeseen.

Kaikenkattavan vakoilun lisäksi TangleBotilla voi hankaloittaa käyttäjän elämää esimerkiksi estämällä puhelut ja niiden vastaanottamisen. Lisäksi haittaohjelman voi valjastaa soittamaan maksullisiin puhelinnumeroihin.

TechSpotin mukaan Android-haittaohjelmat ovat kasvava ongelma. Kerroimme aiemmin muun muassa GriftHorse-haittaohjelmasta täällä: Uusi Android-troijalainen on saastuttanut jo yli 10 miljoonaa laitetta – Muropaketti.com