Uusimmat

Viikon tekniikkauutiset: Chrome-tabletteja, kolmoiskameroita sekä huippulaatuisia pelinäyttöjä

01.04.2018 10:59 Muropaketin toimitus

Viimeisen viikon aikana tietotekniikkauutisten otsikoissa on nähty muun muassa Chrome OS -käyttöjärjestelmään perustuva Acerin tabletti. Nvidia puolestaan tiedotti uskovansa, että 4K-resoluutiolliset HDR-näytöt ovat todellisuutta jo pian.

Viikon aikana on saatu ihmetellä uusia laiteuutuksia niin tietotekniikan kuin mobiililaitteidenkin maailmassa. Lisäksi olemme saaneet lisää tietoa tulevasta OnePlus 6:sta sekä siitä, miten käy näytönohjainten suosiolle kryptovaluuttojen louhinnassa.

Acer lähtee haastamaan Applen iPadia ChromeOS -tabletilla

Pitkään odotettu Chrome OS -tabletti on nähnyt lopulta päivänvalon Chromebook Tab 10:n muodossa. Valmistajana on vankkana Chromebook-tukijana tunnettu Acer. Kymmentuumainen tabletti on suunnattu oppilaitoskäyttöön, jossa sen on tarkoitus haastaa monissa kouluissa käytössä olevat iPad-tabletit.

OnePlus 6 esillä vuotokuvassa

OnePlus 6 -mallia odotellaan julkistettavaksi viimeistään kesällä. Huhujen ja vuotojen määrä oletettavasti kiihtyy jatkuvasti julkaisupäivän lähestyessä. Tällä kertaa laitteesta paljastui uusi kuva, jonka mukaan laitteessa olisi 3,5mm kuulokeliitäntä.

Ensituntumat: Huawei P20 ja Huawei P20 Pro – Huippumalli sai odotetun kolmoiskameran

Huawei julkaisi maaliskuun 27. päivä Pariisissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa P-lippulaivasarjansa uutuudet. Kuten ennakkohuhuissa oli jo pitkään kerrottu, saivat puhelimet mallimerkinnät P20 ja P20 Pro. Näistä vain Pro-versiosta löytyy odotettu kolmoiskamera.

Intelin X86-64 -prosessoreista on löytynyt uusi haavoittuuus

BranchScope-niminen haavoittuvuus on pystytty toteamaan Sandy Bridge-, Haswell- ja Skylake -prosessoreissa. Intelin mukaan aiemmat Spectre- ja Meltdown-haavoittuvuuksille kehitetyt korjaukset estävät hyödyntämästä BranchScope-haavoittuvuutta.

Analyytikot odottavat selvää pudotusta louhintakäyttöön menevien näytönohjainten kysynnässä

Louhintakäyttöön päätyvien näytönohjainten kysyntään odotetaan analyytikoiden mukaan merkittävää laskua. Pudotuksen syyksi povataan Bitmainin kehittämää Ethereum-kryptovaluutan louhintaan suunnattua ASIC-laitetta.

NVIDIA: Nopeat 4K-resoluution HDR-pelinäytöt kauppoihin viimeistään huhtikuussa

NVIDIA uskoo, että sen yhteistyökumppanit Acer ja Asus saisivat odotetut, yli vuosi sitten esitellyt 4K-resoluution, 144 hertsin päivitystaajuuden, HDR-väritoiston ja G-Sync-teknologian näytöt kauppoihin vihdoin viimeistään huhtikuussa.

Muropaketin uusimmat