Uusimmat

Xiaomi Mi 7 saapuu ensi vuonna, järjestelmäpiirinä Snapdragon 845

05.09.2017 18:39 Muropaketin toimitus

Kiinalaisvalmistajien terävimmässä kärjessä ratsastavan Xiaomin ensi vuoden huippupuhelimesta on jo liikkeellä huhuja.

Valmistajan edellinen lippulaiva Xiaomi Mi 6 julkaistiin huhtikuussa, joten seuraajan valmistelut ovat jo varmasti pitkällä. Niistä on vuotanut tietoja kiinalaisen Weibo-käyttäjän tililtä, josta ne poimi GSMArena.

Vinkkaajan mukaan puhelimessa olisi Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, ja sen näyttö olisi Samsungin valmistama kuusituumainen AMOLED-paneeli. Mi 6 luotti vielä LCD-tekniikkaan, ja näyttökin oli selvästi pienempi, vain 5,15 tuumaa. Myös kuvasuhde on oletettavasti muuttumassa perinteisestä 16:9-muodosta viime aikoina suosioon nousseeseen 18:9 -suhteeseen. Samsungin valitseminen näytön toimittajaksi kielisi ainakin tämänkaltaisesta liikkeestä. Muiden lähteiden mukaan puhelimessa olisi myös runsaasti keskusmuistia, joko kuusi tai jopa kahdeksan gigatavua.

Puhelimen julkaisuaikatauluksi ennustetaan ensi vuoden ensimmäistä neljännestä. Mi 7 olisi siten ensimmäisiä, ellei peräti ensimmäinen, älypuhelin Qualcommin uudella huippupiirillä. Perinteisesti Qualcomm on varannut huippupiirinsä aluksi Samsungin lippulaivamalleihin.

Varmaa ei kuitenkaan ole onko tarkoituksena vain julkistaa puhelin vuoden alussa, ja tuoda se myyntiin vasta myöhemmin. Mi 6 julkistettiin ja tuotiin myös myyntiin tämän vuoden huhtikuun aikana, Mi 5 puolestaan tuotiin julkisuuteen helmikuussa, mutta kauppoihin vasta huhtikuussa. Vielä taaksepäin historiaa kelatessa Mi 4 julkaistiin heinäkuussa, ja toimituket aloitettiin elokuussa 2014. Mikäli jonkinlaista trendikäyrää haluaisi asiasta piirrellä, niin selvää on ainoastaan, että väli lippulaivamallien julkistuksien välillä pienenee koko ajan.