Uusimmat

Alita: Battle Angelista oli jo vuonna 2005 tekeillä peli, jonka piti käynnistää kokonainen pelisarja

07.03.2019 18:30 Muropaketin toimitus

Battle Angel Alita -mangaan perustuvaa peliä suunniteltiin samaan aikaan, kun James Cameron hankki sarjakuvan elokuvaoikeudet.

Helmikuussa ensi-iltaan tullut Alita: Battle Angel on saanut parhaimmillaankin kädenlämpöisen vastaanoton, ja Muropaketin arviossa elokuvalle irtosi vain kaksi tähteä. Leffaa työstettiin vuosia, ja James Cameron hankki alkuperäisen sarjakuvan elokuvaoikeudet jo vuonna 2005. Projekti viivästyi etenkin Avatarin takia.

Nyt Kotaku kertoo, että samaan aikaan 14 vuotta sitten suunniteltiin samasta mangasta myös peliä. Asialla oli useiden projektien, muun muassa Friday the 13th -pelin parissa työskennellyt Casey Holtz. Hän on fanittanut Alitaa kouluikäisestä asti, ja kun vuonna 2005 näytti siltä, että elokuvakin on tekeillä, muotoili Holtz yhdessä kuvittajan kanssa pelitarjouksen Activisionille.

Holtzin Alita-projektista oli tarkoitus tulla suuri toimintapeli ja kokonaisen pelisarjan aloitus. Activision ei innostunut pelistä, ja se ei koskaan edennyt varhaista suunnitelmaa pidemmälle. Kotakun artikkelista voi kuitenkin nähdä jopa Alitalle suunniteltuja taisteluliikkeitä.

”Jälkikäteen sanoisin, että on varmaan parempi, kun elokuvaa ja peliä ei tehty silloin, sillä teknologia ei ollut vielä valmis tekemään oikeutta Alitan maailmalle”, Holtz toteaa.

Hänellä on myös oma näkemyksensä siitä, ketkä sopisivat tekemään Alitasta pelin nyt, 14 vuotta myöhemmin.

”Jos kehittäjät tekisivät Alita-pelin nyt, haluaisin nähdä sen tulevan esimerkiksi Sucker Punchilta, Insomniacilta, Platinum Gamesilta, From Softwarelta tai jopa Assassin’s Creedin tekijöiltä. Jos sitä koskaan tehdään, toivon, että se saa ansaitseman budjetin ja päästää ihmiset todella kokemaan Alitan maailman ja kaiken, mitä hän voi tehdä.”