Uusimmat

Anthemin ja Fallout 76:n kaltaisten pelien kehittäjien kannattaa pitää suunsa kiinni, vinkkaa No Man’s Sky -luoja

09.07.2019 19:40 Muropaketin toimitus

No Man’s Sky -studio Hello Gamesin perustaja Sean Murray on ehdottanut, että games as a service -tyyppisten pelien kehittäjien ei kannata yrittää pelastaa epäonnistunutta julkaisua tyhjillä lupauksilla.

No Man’s Sky -kehittäjä Sean Murray on kertonut haastattelussa olevansa sitä mieltä, että epäonnistuneiden games as a service -tyyppisten pelien kehittäjillä on paljon opittavaa sen suhteen, kuinka he viestivät kuluttajien kanssa.

Esimerkiksi Fallout 76:n ja Anthemin kehittäjien ei pidä antaa minkäänlaisia lupauksia sen jälkeen, kun peli on jo tullut saataville – etenkin sellaisessa tilanteessa, jossa kehittäjät eivät ole ansainneet pelaajien luottamusta.

Murray toteaa, ettei julkaistuun peliin suunnitteilla olevilla ominaisuuksilla ole minkäänlaista uskottavuutta: teot ratkaisevat, eivät puheet.

Hello Games teki kahden vuoden ajan töitä No Man’s Skyn parissa ilman, että studio puhui lehdistön kanssa; pelaajayhteisö sai odotella tietoja pelistä kolmen kuukauden verran.

Kommunikointi pelaajien kanssa oli vaikeaa, ja Murray oli jo lähellä kirjoittaa blogitekstin, jossa hän yksityiskohtaisesti kertoo, milloin ja mitä pelissä on odotettavissa. Murray ymmärsi, etteivät lupaukset olisivat olleet lainkaan luotettavia, ottaen huomioon missä kehitysvaiheessa peli tuolloin oli.

“Esimerkiksi EA, Microsoft ja Bethesda yrittävät uskotella pelaajille, että peli tulee vielä muuttumaan, mutta se ei yksinkertaisesti toimi, sillä asia sotkeutuu vielä pahemmin”, Murray summaa.

Asiasta uutisoi Gamepur-sivusto.