Uusimmat

Deadly Premonition 2:n loukkaavaa sisältöä muutetaan – kehittäjä pyysi anteeksi transsukupuolisen hahmon vuoksi

15.07.2020 10:41 Muropaketin toimitus

Juuri ilmestyneestä Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise -pelistä kirjoitetaan uudelleen ainakin yksi kohtaus.

Kulttipeli Deadly Premonitionin jatko-osa ilmestyi äskettäin Nintendo Switchille, ja peli sai laimean vastaanoton ohella myös kritiikkiä tavasta, jolla se esittää transsukupuolisen hahmon. Pääkehittäjä Hidetaka ’Swery’ Suehiro onkin nyt julkaissut anteeksipyynnön, jossa hän lupaa tehdä muutoksia peliin.

”Ystävät ovat huomauttaneet, että olen saattanut loukata transsukupuolisia henkilöitä käsikirjoituksessani”, Suehiron Google-kääntäjän avulla kirjoitetussa lausunnossa todetaan. ”Tämä ei ollut tarkoitukseni. Olen todella pahoillani.”

Suehiron mukaan moniarvoinen tiimi käy vielä läpi pelin arveluttavat kohtaukset, jonka jälkeen Suehiro itse kirjoittaa ainakin yhden niistä uudelleen. Kehittäjän lausunnon näet kokonaisuudessaan alta.

Anteeksipyyntöä koskevissa uutisissa käy huonosti ilmi, mitä pelin loukkaavissa kohtauksissa oikeastaan tapahtuu. Games Industryn uutisen perusteella pelissä syyllistytään ainakin deadnamingiin sekä väärien persoonapronominien käyttämiseen hahmosta.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise on saatavilla vain Nintendo Switchille. Pidetyn kulttipelin jatko-osa on saanut melko heikon vastaanoton, ja sillä on Metacriticissä vaatimaton 58 pisteen keskiarvo. Twiitin alta näet pelin trailerin.