Crysis, Iron Man, Ghost of Tsushima… – Tässä ovat heinäkuun kymmenen suurinta pelijulkaisua

01.07.2020 09:00 Muropaketin toimitus

Alkaneen kuukauden kohokohtia ovat muun muassa uusi Mario-peli ja PlayStation VR:n odotettu supersankariseikkailu.

Heinäkuu on usein pelimaailmassa hiljainen, mutta tänä vuonna kesällekin riittää mukavasti uusia pelijulkaisuja. Listasimme alle kymmenen suurinta ja kiinnostavinta peliä, jotka näkevät päivänvalon heinäkuun aikana.

Marvel’s Iron Man VR

Marvel’s Avengersia saadaan odottaa syksylle, mutta uutta Marvel-toimintaa tarjoillaan jo heti heinäkuun alussa. Camouflaj-studion kehittämä VR-peli Marvel’s Iron Man sonnustaa nimittäin pelaajan legendaarisen supersankarin haarniskaan, ja Muropaketin ensituntuman perusteella luvassa on todellakin odottamisen arvoinen VR-kokemus.

Marvel’s Iron Man VR ilmestyy 3. heinäkuuta vain PlayStation 4:lle.

Superliminal

Omaperäinen pulmapeli Superliminal ilmestyi alunperin jo viime vuonna, mutta silloin peli rantautui ainoastaan Epic Games Storeen. Nyt se saapuu kuitenkin laajemman pelaajakunnan ulottuville, mikä onkin erinomaista, sillä Portalin jalanjäljissä kulkeva Superliminal tarjoaa runsaasti huumoria ja kekseliäitä pelimekaniikkoja.

Superliminal ilmestyy PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille 7. heinäkuuta.

F1 2020

Uusi vuosi tarkoittaa uutta F1-peliä, vaikka tänä vuonna tosimaailman Formula-kilpailuja jouduttiinkin koronaviruksen vuoksi lykkäämään ja perumaan. Codemastersin suosittu ajopeli tarjoilee vuoden 2020 Formulakauden sellaisessa muodossa, kuin se alunperin oli tarkoitus järjstää, ja pelissä on mukana myös uusia ominaisuuksia My Team -tiiminhallinnasta lähtien.

F1 2020 ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Google Stadialle 10. heinäkuuta.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise

Vankassa kulttimaineessa oleva Deadly Premonition saa viimeinkin jatkoa kymmenen vuoden odotuksen jälkeen. Avoimen maailman vinksahtanut seikkailupeli vie pelaajan pikkukaupunkiin selvittelemään sarjamurhaajatapausta, mutta alkuperäisen pelin perusteella luvassa on tuskin mitään perinteistä trilleriä.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise ilmestyy 10. heinäkuuta vain Nintendo Switchille.

Death Stranding (PC)

Metal Gear -kehittäjä Hideo Kojiman toimintapeli Death Stranding oli yksi viime vuoden suurimmista pelitapauksista ja myös eniten mielipiteitä jakaneista julkaisuista. Muropaketin arvostelussa peli nappasi täydet viisi tähteä, mutta kaikki pelikriitikot eivät olleet läheskään yhtä suopeita. Nyt kunnianhimoinen peli saapuu joka tapauksessa myös uuden pelaajakunnan saataville.

Death Stranding ilmestyy PC:lle 14. heinäkuuta.

Rocket Arena

EA on myös kaikessa hiljaisuudessa julkaisemassa uuden verkkoräiskintänsä Rocket Arenan heinäkuussa. Valitettavasti peli ei säväyttänyt kriitikkoamme Muropaketin ensituntumassa, mutta jää nähtäväksi, kuinka paljon huomiota uusi kolmannen persoonan rakettihippa saa osakseen.

Rocket Arena ilmestyy 14. heinäkuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Ghost of Tsushima

Kuun puolivälin jälkeen on sitten luvassa yksi kesän ja oikeastaan koko vuoden suurimmista uusista peleistä, Sonyn yksinoikeuspeli Ghost of Tsushima. Sucker Punch -studion toimintaseikkailu vie pelaajat feodaaliajan Japaniin kamppailemaan mongoolivalloittajia vastaan, ja luvassa näyttäisi olevan äärimmäisen kaunis ja laaja open world -peli.

Ghost of Tsushima ilmestyy 17. heinäkuuta vain PlayStation 4:lle.

Paper Mario: The Origami King

Heinäkuu tuo tullessaan myös odotetun Nintendo-pelin, kun pidetty Paper Mario -sarja tekee paluun. Kuten sarjan aiemmatkin pelit, on Paper Mario tasohyppelyn sijaan roolipeli, jossa pelaaja ohjastaa paperista Super Mariota, ratkaisee pulmia ja taistelee vihollisia vastaan kumppaneidensa kanssa.

Paper Mario: The Origami King ilmestyy Nintendo Switchille 17. heinäkuuta.

Crysis Remastered

Alunperin vuonna 2007 ilmestynyt FPS-räiskintä Crysis oli aikanaan mittatikku PC-alustojen tehokkuudelle, ja nyt Crytek on elvyttämässä pitkään hiljaiseloa viettäneen sarjansa. Alkuperäinen peli on remasteroitu CryEngine V:lle, ja se valloittaa tällä kertaa myös nykyisen sukupolven konsolit.

Crysis Remastered ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille 23. heinäkuuta.

Destroy All Humans!

Kuun lopulla tarjoillaan vielä humoristista toimintaa, kun avaruusoliot saapuvat pistämään ihmiskunnan tuhannen päreiksi. Black Forest Games on rakentanut kokonaan uudelleen vuonna 2005 ilmestyneen Destroy All Humans! -kulttipelin uusille alustoille, ja se käynnistääkin pelisarjan uudelleen pitkän tauon jälkeen.

Destroy All Humans! ilmestyy 28. heinäkuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Google Stadialle.