Uusimmat

EA peruutti jälleen yhden Star Wars -pelin

22.02.2020 17:21 Muropaketin toimitus

Sisäpiirin lähteiden mukaan EA peruutti viime vuonna Star Wars: Battlefront -sarjaan kuuluneen spinoff-pelin.

Kotakun haastattelemien anonyymien lähteiden perusteella sisäisesti Vikings-nimellä tunnettu projekti peruutettiin jo viime vuonna, mutta tieto siitä vuoti ulos vasta nyt.

Vikingsin kehityshistoria oli monivaiheinen. Alun perin Visceral Games kehitti omaa Star Wars -peliään koodinimella Ragtag. EA kuitenkin sulki Visceralin vuonna 2017, jonka jälkeen EA Vancouver yritti hyödyntää jo tehtyä työtä omassa avoimen maailman Star Wars -projektissaan, joka tunnettiin nimellä Orca. Myös Orca peruutettiin vuonna 2018.

Sen jälkeen Ragtag ja Orca -projektien materiaaleja yritettiin käyttää viime vuonna peruutetussa Viking-pelissä. Sitä kehitti EA Vancouverin kanssa Need for Speedeistä ja Burnoutista tuttu Criterion.

Vikingin oli määrä valmistua kuluvan vuoden lopulla ja olla yksi PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n julkaisupeleistä, mutta aikataulu osoittautui liian tiukaksi. Siitä syystä myös Viking peruutettiin.

Tällä hetkellä EA:lla on kuitenkin käynnissä vielä kaksi muuta Star Wars -projektia. Ne ovat Respawnin kehittämä Star Wars Jedi: Fallen Orderin jatko-osa sekä vielä nimeämätön EA Motiven kehittämä peli.