Uusimmat

Ensituntumat Ubisoftin tuleva toimintaseikkailu Immortals Fenyx Rising vaikuttaa loistavalta – ”Meni heti joulupukin toivelistalle”

11.09.2020 09:03 Tuukka Hämäläinen

Aiemmin nimellä Gods and Monsters -tunnettu Ubisoftin open world -toimintapeli Immortals Fenyx Rising julkaistaan useille alustoille joulukuun alussa. Muropaketti pääsi ensimmäisten joukossa kokeilemaan, millainen seikkailu kreikkalaisen mytologian pohjalta on rakennettu.

Ubisoft julkisti viime vuoden E3-messuilla upouuden toiminta-seikkailun nimeltä Gods and Monsters. Sittemmin yhtiö lykkäsi pelin alkuvuoteen suunniteltua julkaisua, ja pitkän hiljaiselon aikana nimikin on nyt muuttunut. Gods and Monsters tunnetaan nimittäin virallisesti uudella nimellä Immortals Fenyx Rising, ja se julkaistaan viimein joulukuun alussa.

Immortals Fenyx Rising on kreikkalaiseen mytologiaan perustuva open world -peli, joka ammentaa siitä, missä Ubisoft on vahvimmillaan. Peli näyttäisi siis olevan tarinallinen, laaja ja erittäin kaunis avoimen maailman seikkailu täynnä taistelua, toimintaa ja selvitettäviä mysteerejä.

Aivan Assassin’s Creedin vanavedessä Immortals ei kuitenkaan seilaa. Graafinen tyyli on nimittäin pelkistetympi ja lähempänä The Legend of Zelda: Breath of the Wildia (2017) kuin Ubisoftin pääasiassa fotorealistista linjaa.

Pääsin kokeilemaan Immortals Fenyx Risingia kahden pelitunnin verran pelin jälkimmäiseltä puoliskolta. Kokeilu järjestettiin etäyhteydellä streamattuna, minkä vuoksi en voi tyhjentävästi arvioida pelin teknistä toimintaa ja etenkään visuaalista puolta. Näkemäni pohjalta sanoisin kuitenkin, että peli sekä toimii loistavasti että näyttää kauniilta.

Immortalsin keskiössä on kuolevainen Fenyx, joka saa raskaan tehtävän harteilleen. Myyttinen hirviö on vapautunut kahleistaan ja syössyt kaikki antiikin jumalhahmot valtaistuimiltaan. Ennustus kuitenkin kertoo, että Fenyx on oikea kaveri peittoamaan haasteet ja palauttamaan jumalten vallan.

Avukseen Fenyx saa paitsi aseita ja varusteita, myös jumalten erikoiskykyjä, joista kenties merkittävin ovat siivet. Nämä päästävät liitämään laajojen alueiden halki sekä taistelemaan ilmassa poukkoilleen. Tämä onkin tarpeen, sillä vastaan tulee paitsi lentäviä vihollisia, myös mammuttimaisia kyklooppeja ja muita jättiläisiä.

Ensivaikutelma Immortalsista on yksinkertaisesti sanottuna loistava.

Pelistä saa nopeasti otteen, ja etenkin taistelu tuntuu jo nyt hiotulta, tyydyttävältä ja monipuoliselta. Fenyxin seikkailussa on lennokkuutta, mutta myös haasteita, sillä fantasiamaailmassa taivaltaminen vaatii kiipeilyä, stamina-palkin vahtimista, taikajuomien keittelyä ja pulmia sisältävien Tartaroksen haasteiden läpäisyä. Hahmonkehityksen lisäksi myös Fenyxin ulkonäkö on muokattavissa pelaajan mielen mukaan, mutta tätä ei valitettavasti demoversiossa päässyt kokeilemaan.

Fantasiaseikkailujen massasta Immortals eroaa hiukan peruslinjaa kevyemmällä asenteella, jota visuaalinen tyylikin tukee. Pelkkää läpänheittoa peli ei suinkaan ole, mutta tarinankertojana toimiva Zeus kommentoi kumppaneineen tapahtumia humoristiseen sävyyn, eikä peli muutenkaan ole mitään synkistelyä. Vähän kevyempi tyyli tuntuu yllättävän virkistävältä lukemattomien kuolemanvakavien AAA-pelien jälkeen.

Kerronnan sävy ja lennokas taistelu saavat aikaan sen, että Immortalsia on heti kättelyssä erittäin hauska pelata.

Peli yksinkertaisesti viihdyttää ja pitää otteessaan todella hyvin. Parin tunnin maistiainen ehti vasta herättää peli-innon, ja jopa demon rajatulta pelialueelta jäi paljon kokeilematta. Selvää on myös, että pelimaailma on useine erilaisine alueineen monipuolinen paikka, jossa viholliset ja maastot vaihtuvat kunkin alueen keskeisen jumalhahmon mukaan.

Immortals Fenyx Risingilla on täysin uutena IP:nä suuri haaste löytää pelaajakuntansa pelimarkkinoiden runsaudesta. Pelin pariin uskaltautuvat voivat kuitenkin löytää vuoden suosikkipelinsä, ja ainakin itselläni peli meni samantien joulupukin toivelistalle. Ubisoftin uutukainen saattaa nimittäin olla pelivuoden suurin yllättäjä.

Immortals Fenyx Rising ilmestyy 3. joulukuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Nintendo Switchille ja Google Stadialle.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat