Uusimmat

Everybody’s Gone To Rapture -indiepelistä tunnettu The Chinese Room ”menee pimeäksi”

25.09.2017 18:23 Muropaketin toimitus

Indiepeleistään tunnettu The Chinese Room -studio on julkistanut hiljenevänsä lähitulevaisuuden ajaksi. Perustajat eivät kuitenkaan usko, että studio on lopullisesti kuopattu.

Pelikehittäjä The Chinese Room on ilmoittaunut ”menevänsä pimeäksi”. Dan Pinchbeck, yksi studion perustajista, kertoo päätöksestä tuoreessa blogitekstissään. Pinchbeck kuvailee, että So Let Us Melt -VR-pelin kehityksen päättymiseen liittyvä stressi, taloudelliset ongelmat, sekä hänen henkilökohtainen terveytensä tekivät studion tilanteesta hankalan.

”Oli aika ottaa tauko, ladata akkuja, palautua ja harkita kunnolla tulevaisuutta”, Pinchbeck kertoo.

The Chinese Room on brittiläinen indiestudio, jonka ensimmäiset projektit olivat Half-Life 2:n (2004) pelimodeja. Studion ensimmäinen oma peli oli 2012 ilmestynyt Dear Esther, ja sittemmin kehittäjältä on ilmestynyt myös kauhupeli Amnesia: A Machine for Pigs (2013), sekä Everybody’s Gone to the Rapture (2015). Studion toistaiseksi tuorein projekti So Let Us Melt ilmestyi Google Daydreamille aiemmin syyskuussa.

Kotakun mukaan valtaosa The Chinese Roomin työntekijöistä irtisanottiin jo kesäkuussa, kun So Let Us Meltin kehitys oli lähenemässä loppuaan. Eurogamer julkaisee tänään Pinchbeckin haastattelun, jossa hän pui pidempään studion tilannetta ja yksityisyrittäjän haasteita.

”Onko tämä The Chinese Roomin loppu? Enpä usko”, Pinchbeck kirjoittaa blogitekstissään. ”Mutta se on yhden luvun loppu, ja toivomme, että olette kärsiviällisä kun mietimme, mitä seuraavaksi tapahtuu.”

Muropaketin uusimmat