Uusimmat

Fortniten valtava menestys uhkaa kuopata Epic Gamesin pitkään kehittämän Paragonin

18.01.2018 13:45 Muropaketin toimitus

Epic Gamesin pitkään kehitetty Paragon-peli on ongelmissa, ja syynä on osittain Fortniten valtava menestys. Peliä ei kuitenkaan ole vielä hyllytetty.

Epic Gamesin sandbox-selviytymispeli Fortnite nousi viime vuonna jättimenestykseksi, kun pelille julkaistiin ilmaispelattava Fortnite Battle Royale -moodi. Nyt studion yhteisökoordinaattori Edgar Diaz on paljastanut, että Epicin toinen, jo vuonna 2016 Early Access -versiona julkaistu peli Paragon, on pahoissa ongelmissa.

PC Gamerin mukaan Diaz on myös kertonut, että MOBA-peli Paragonin ongelmat johtuvat osittain Fortnitesta. Koska Fortnite kasvoi suuremmaksi menestykseksi kuin mikään Epic Gamesin aiempi peli, on studio joutunut siirtämään kehittäjiä Paragonin parista Fortniten tiimiin. Tämä on johtanut päivitysten hidastumiseen.

Toinen syy liittyy itse peliin. Paragonista on kokeiltu erilaisia versioita, mutta pelaajakuntaa ei saada kasvamaan.

”Keskeinen haaste on, että uusista Paragon-pelaajista vain pieni määrä jatkaa säännöllistä pelaamista kuukauden jälkeen”, Diaz kuvailee. ”Vaikka Paragon on kehittynyt, yksikään versio ei ole saavuttanut vielä sitä maagista osatekijöiden yhdistelmää, joka muodostaisi kestävän pelin.”

Diazin mukaan Paragonia ei ole kuitenkaan vielä kuopattu, ja peli saa uuden päivityksen tällä viikolla. Epic Games selvittelee seuraavien viikkojen aikana mahdollisuuksia Paragonin kehittämiseksi, mutta pelin tulevaisuus ei tällä perusteella vaikuta valoisalta.

Paragon on saatavilla PC:lle ja PlayStation 4:lle, ja se muuttui vuosi sitten ilmaispelattavaksi. Alta näet pelin trailerin.