Uusimmat

Google Stadian ainoan yksinoikeuspelin kehittäjä: ”Stadia on nyt kuin Steam alkuaikoina”

16.01.2020 09:36 Muropaketin toimitus

Tequila Works -studion toimitusjohtaja Raul Rubio ei epäröinyt hypätä mukaan Googlen kelkkaan nähtyään esimakua Stadian teknologiasta.

Google Stadia aloitti toimitansa marraskuussa, mutta tähän päivään mennessä Googlen pilvipohjaiselle pelialustalle on julkaistu yksi ainukainen yksinoikeuspeli: Rime-seikkailupelistä (2017) tunnetun Tequila Worksin uutukainen Gylt.

Vaikka Stadialla on vielä ongelmansa, kuten Muropaketin testikin osoitti, uskotaan Tequila Worksilla kuitenkin vahvasti Stadian ja pelien suoratoiston tulevaisuuteen. Studion toimitusjohtaja Raul Rubio vertaa Stadian nykytilaa Valven pelijakelupalvelu Steamin alkuaikoihin, jolloin pelaajat valittivat latausajoista ja pelien hinnoista.

Tuoreessa haastattelussa Rubio kuitenkin valaa uskoa pelien suoratoistoon.

”Se tulee vain parantumaan. Jonakin päivänä muistelemme tätä aikaa ja tulemme ihmettelmään, miksi striimausta ikinä kyseenalaistettiin”, Rubio toteaa Games Industryn mukaan.

Tequila Worksilla ei Rubion mukaan epäröity lähteä kehittämään peliä Stadialle sen jälkeen, kun Google oli esitellyt heille tekniikkansa.

”Se mikä räjäytti tajuntamme oli, että pelasitpa sitten kehnolla läppärillä tai puhelimella tai tabletilla, peli toimii. Se on käytännössä taikuutta meille”, Rubio hehkuttaa.

Google Stadia on tällä hetkellä saatavilla vain maksullisena Pro-versiona tilaamalla Stadia Premiere Edition -paketin. Maksuttoman perusversion pitäisi avautua vielä tänä vuonna.