Uusimmat

Halo 6 tulee todennäköisesti myös PC:lle, mutta sitä tuskin julkaistaan vielä tänä vuonna

13.05.2018 08:11 Muropaketin toimitus

Pelisivusto PC Gamerin mukaan näyttää todennäköiseltä, ettei seuraavaa Halo-peliä julkaista enää vain Xbox Onelle.

Alunperin Bungien ja sittemmin 343 Industriesin kehittämä Halo-sarja on ollut Xbox-konsoleiden lippulaivoja, ja jopa sarjan edellinen pääpeli Halo 5: Guardians (2015) ilmestyi ainoastaan Xbox Onelle. Kaikki viittaa kuitenkin siihen, että tämä tulee muuttumaan.

Mitään ei tietenkään ole julkistettu, mutta PC Gamer on kaivanut todisteita tulevan Windows-julkaisun puolesta. Ensinnäkin Xbox-johtaja Phil Spencer on suoraan sanonut, että Microsoft pyrkii jatkossa julkaisemaan kaikki yksinoikeuspelinsä sekä konsolille että Windows PC:lle.

Toiseksikin, Halo-sarjan johtaja Frank O’Connor on suoraan todennut, että vaikka Xbox One on heidän pääasiallinen kehitysalustansa, tarjoaa PC enemmän tehoja, joilla ”saadaan pelikokemus laulamaan”. Vaikuttaa siis vahvasti siltä, että seuraava Halo-peli saapuu myös PC:lle.

Halo 6:tta ei ole vielä julkistettu, eikä PC Gamer pidä todennäköisenä, että se saapuisi vielä tänä vuonna markkinoille. Mikäli peli julkistettaisiin kesäkuun E3-messuilla, tulisi se edellisten Halo-pelien aikatauluista päätellen ilmestymään vasta vuoden 2019 syksyllä.