Uusimmat

Onko tässä Hideo Kojiman seuraava peli? Valtava määrä todistusaineistoa antaa viitteitä

17.06.2021 17:31 Teemu Purhonen

Hideo Kojima saattaa olla kehittämässä hyllytettyä Silent Hill -peliä, uskottelee PlayStation Lifestyle -sivusto. Sivusto on kerännyt yhteen valtavan määrän vakuuttavaa todistusaineistoa, jonka mukaan Kojima on salaperäiseen tapaansa jättänyt vihjeitä uudesta projektista.

Metal Gear Solid: Phantom Pain -pelin kohdalla Kojima keksi kuvitteelliseksi osoittautuneen pelistudion, Moby Dick Studios, jota johti yhtä lailla kuvitteellinen hahmo nimeltä Joakim Mogren. Studio julkisti pelin The Phantom Pain, joka myöhemmin osoittautui Metal Gear Solidiksi. Kojima toimii mitä luultavimmin samalla tapaa hyllytetyn Silent Hills -projektin kohdalla.

Viime huhtikuussa PlayStation Blog julkaisi artikkelin, jossa kerrottiin PlayStation 5 -yksinoikeuspelistä nimeltä Abandoned, eli hylätty. Artikkelin oli kirjoittanut Blue Box Game Studios -johtaja Hasan Kahraman. Muutaman kuukauden päästä Blue Box paljasti, että pelistä julkaistaan PlayStation 5 -appi, jolla voi seurata pelin trailereita uudella Sonyn konsolilla. Vastaavaa ei ole koskaan tapahtunut edes PlayStation Studios -pelien kohdalla, joten on erityisen kummallista, että tuntematon pelistudio toimisi asiassa pioneerina. Blue Boxin logossa on PlayStation Studiosin logo ja fontti. Animoidussa PS Studios -logossa on nähtävissä sininen laatikko, eli blue box. PlayStation 4:n ja 5:n pelien fyysisiä kopiota myydään sinisissä kansissa.

LUE MYÖS: Death Stranding julkistettiin PlayStation 5:lle – saapuu lisäsisällön kera

Appin piti tulla alkujaan saataville kesäkuun 20. päivä, mutta julkaisua siirrettiin kahdellä päivällä. Blue Box on sittemmin vihjaillut sosiaalisessa mediassa, että Abandoned ei ole pelin oikea nimi, vaan sen nimi alkaa s-kirjaimella, ja loppuu l-kirjaimeen. Ei ole kaukaa haettu, että pelin nimi on Silent Hill. Studio sanoi myöhemmin, että tarkoitus ei ollut antaa käsitystä siitä, että peli olisi Silent Hill. Eräässä Twiitissä studio on käyttänyt pelistä lainausmerkissä olevaa nimeä “Abandoned”, joka viittaa siihen, että se ei ole pelin oikea titteli.

On mielenkiintoista, että Blue Box -studiolla näyttää olevan töissä vain yksi henkilö, aiemmin mainittu Hasan Kahraman. Kahraman kääntyy turkin kielestä japaniksi sanaksi Hideo. Lisäksi Hasan Kahramanin nimikirjaimet ovat samat kuin Hideo Kojimalla. Kahramanilla on Apple App Store -profiili, jossa on esillä Go Fit XL -niminen appi. Appi ei ole peli, vaan se on kategoriassa Personal Training Programs. Ennen kuin Silent Hillin kehitys haudattiin, julkaistiin pelistä pelattava demo nimeltä P.T. Lisäksi Kahramanilla on virallinen PSN-tili, joka annetaan arvostetuille kehittäjille. Kahramanilla ei ole tämän lisäksi juurikaan näkyvyyttä netissä.

Kahramanin PSN-profiili on pelannut Demon Blood -nimistä peliä, jota ei löydy PlayStation Storesta. Peli käyttää sellaista kuvataidetta, josta on viime aikoina puhunut kauhusarjakuvia tekevä Junji Ito. Vuosi sitten kävi ilmi, että Kojima ja Ito ovat keskustelleet yhteisprojektin luomisesta. Kahramanin PSN-tilillä on 1238 trophy-palkintoa, ja luku on tismalleen sama, joka nähtiin Silent Hill 4:n japanilaisessa mainoksessa. Lisäksi tili viittaa TwentySeven27-nimiseen YouTube-kanavaan. Silent Hillsin hyllyttäminen paljastettiin virallisesti huhtikuun 27.

Blue Box Game Studiosin Twitter-tili on nimeltään BBGame Studios. Death Stranding pitää sisällään erittäin keskeisen hahmon nimeltä Bridge Baby, josta käytetään yleisemmin nimeä BB. Death Stranding Director’s Cut -trailerissa nähdään pelin päähenkilö Sam Bridges asettumassa laatikkoon sininen puku päällään. Bridgesin takin takapuolella on Alankomaiden lippu, ja Blue Box sijaitsee väitetysti kyseissä maassa.

Teorian uskottavuuden tekee haastavaksi se, että Silent Hill -oikeudet omistaa Konami, joka teki päätöksen Kojiman Silent Hill -pelin hautaamiseksi. Asiaan saattaa tulla jonkinlainen selvyys, tai kenties uusia viitteitä, kun Blue Box julkaisee appinsa 22. kesäkuuta.

Teemu Purhonen

”Muropaketin kannet aukesivat edessäni vuonna 2017, josta lähtien olen nauttinut työskentelystä pelipuolen piinkovien ammattilaisten kanssa. Olen aiemmin kirjoittanut Mikrobitin lisäksi myös musiikkimedioihin, kuten Sueen, Rumbaan ja Nuorgamiin. Rakastan scifiä ja indie-pelejä, ja palvon Iain M. Banksia ja Disco Elysiumia. Muropaketin ulkopuoliseen elämääni kuuluu tinnituksen lihottaminen täydellistä äänitaajuutta etsiessä.”

Muropaketin uusimmat