Uusimmat

Kingdom Come: Deliverancen pelaajista kolmasosa ei pysty tiirikoimaan lukkoja lainkaan

21.04.2018 10:21 Muropaketin toimitus

Kingdom Come: Deliverancen kiistellyimpiä ominaisuuksia on lukkojen tiirikointi. Haastavan pelimekaniikan vuoksi lähes kolmasosa pelaajista ei pysty siihen lainkaan, paljastaa pelin pääkehittäjä.

Kunnianhimoinen toimintaroolipeli Kingdom Come: Deliverance julkaistiin talvella ristiriitaisten arvioiden saattelemana. Pienen pelistudion projektiksi erittäin menestynyttä peliä kiiteltiin pelimaailman syvyydestä ja rikkaudesta, mutta kritisoitiin pelikokemusta vesittävistä bugeista ja kankeista mekaniikoista.

Yksi eniten kritiikkiä herättäneistä ominaisuuksista on pelin tiirikointijärjestelmä, joka onkin osoittautunut osalle pelaajista täysin ylisepääsemättömäksi. Tuoreessa haastattelussa pelin pääkehittäjä Daniel Vavra itse paljastaa, että noin 30% pelaajista ei pysty tiirikoimaan lukkoja lainkaan.

”Heistä ei varmaan olisi rumpaleiksi”, Vavra toteaa VG24/7:n mukaan. ”He eivät pysty koordinoimaan käsiään.”

Warhorse Studiosin kehittäjät työstävät parhaillaan aktiivisesti päivityksiä peliinsä, mutta tiirikointijärjestelmän kohtalo on vielä epäselvä. Osa pelaajista varmasti arvostaa haastetta, mutta vaikuttaa epäreilulta, että mekaniikan vuoksi osat pelistä ovat merkittävälle osalle pelaajista täysin mahdottomia.

Warhorse keskittyy päivityksissä korjaamaan bugeja. Pelin lukuisat, jopa etenemisen estävät bugit ovat Vavran mukaan suurin asia, josta kehittäjät eivät ole ylpeitä.

”Bugeja on erittäin vaikea testata”, Vavra toteaa. ”Muutamme yhtä tehtävää ja se tuhoaa toisen tehtävät. Jotta sitä voisi testata kunnolla, pitäisi pelata 600 tuntia. Julkaisun jälkeen näimme bugeja, joita emme koskaan kohdanneet aiemmin.”

Kingdom Come: Deliverance on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Peli on saanut kevään aikana jo useampia päivityksiä.