Uusimmat

Konami tarjoaa nyt selityksen Pro Evolution Soccer -sarjan oudolle nimenmuutokselle

04.07.2019 16:30 Muropaketin toimitus

Konami herätti hiljattain huomiota nimeämällä Pro Evolution Soccer -sarjansa uudelleen. Nyt heillä on tarjota edes jonkunmoinen selitys päätökselle.

Pro Evolution Soccer, eli PES, on Konamin pitkäikäisimpiä pelisarjoja, ja se on jo vuosien ajan tunnettu länsimaissa samalla nimellä niin markkina-alueesta huolimatta. Siksi japanilaisyhtiö herättikin paljon huomiota kesäkuun alussa, kun sarjan seuraava peli julkistettiin uuden nimen kanssa.

Syksyn alussa ei nimittäin olekaan luvassa PES 2020, vaan eFootball PES 2020. Nyt PES-pomo Lennart Bobzien on Video Gamerin mukaan tarjonnut selityksen nimenomuutokselle.

Bobzienin mukaan Konamilla järkeiltiin, että euroopassa pelisarjan nimeen haluttaisiin sana ”football” amerikkalaisen sanan ”soccer” sijaan.

”Säilytämme kuitenkin PES:n tuotenimessä, sillä se on osa perintöämme ja haluamme pitää sen. Siksi päädyimme yhdistelmään eFootball PES”, Bobzien selittää.

E-kirjaimen football-sanan edessä on ilmeisesti tarkoitus viitata e-urheilun keskeisyyteen pelisarjan tulevaisuudessa. PES-sarjan uutukainen ilmestyy 10. syyskuuta PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.