Uusimmat

Mikä Grand Theft Auto -peli tarjoaa eniten pelattavaa? Vastaus saattaa yllättää

22.04.2020 08:00 Muropaketin toimitus

Toisin kuin voisi ollettaa, Grand Theft Auto -sarjan tuorein julkaisu ei ole se kaikkien massiivisin rötöstelysimulaattori.

Pelien kampanjat ja pelimaailmat ovat kasvaneet jatkuvasti 2000-luvun edetessä, eikä nykyään ole mitenkään tavatonta, että suureen peliin voi halutessaan upottaa satakin tuntia peliaikaa. Grand Theft Auto -sarja tekee tähän kuitenkin poikkeuksen, sillä kumma kyllä, GTA-peleistä uusin ei ole lopultakaan se kaikkein pisin.

LUE MYÖS: Mitään järkeä tässä ei ole, mutta selvitimme silti: näin kauan kestää läpäistä kaikki Grand Theft Auto -pelit

Huomasimme tämän tosiasian tehdessämme eilistä uutista, jossa selvisi kuinka kauan kaikkien GTA-pelien läpäiseminen kestää yhteensä. How Long to Beat -sivuston pelaajien listaamien läpäisyaikojen perusteella nimittäin vuoden 2004 GTA: San Andreas on yhä pelisarjan julkaisuista kaikkein pisin.

Ero ei ole suuren suuri, mutta keskimäärin San Andreaksen läpäisyyn menee hieman kauemmin kuin GTA V:n. Pelkästään päätehtäviin keskittymällä San Andreas tarjoaa keskimääriin 32 tuntia pelattavaa, ja jos taas haluaa tehdä kaiken keräilytehtäviä myöten, saa klassikkopeliin uppoamaan peräti yli 83 pelituntia.

Tämä kuitenkin kalpenee sen rinnalla, kuinka paljon pelattavaa tarjoaa vuoden 2008 GTA IV, jos mukaan lasketaan myös lisäosat. GTA IV sai nimittäin kaksi suurta, tarinallista laajennusta, joiden kanssa pelin läpäisyyn saa kulumaan vähintään 43,5 tuntia ja enimmillään jopa lähes 120 tuntia.

Toisin kuin voisi olettaa, GTA-pelit eivät siis ole muuttuneet koko ajan pidemmiksi. Voi kuitenkin perustellusti väittää, että GTA V:n yksinpelikampanja on moninkertaisesti parempi ja monipuolisempi kuin pelin edeltäjissä. Ei se määrä, vaan se laatu.

Jää sitten nähtäväksi, kuinka laaja huhutusta GTA VI:sta vielä tulee. Red Dead Redemption 2 saattaa vihjata, että luvassa on seuraavaksi entistä tuhdimpi Rockstar-peli. RDR 2 on nimittäin pelaajien raportoimien lukemien mukaan heittämällä pidempi kuin yksikään GTA-sarjan julkaisu.

Muropaketin uusimmat