Uusimmat

Mitä ovat metroidvaniat ja miksi ne ovat jääneet polkemaan paikoilleen? Tuore video pureutuu peligenren perusteisiin

24.03.2020 11:22 Muropaketin toimitus

Tubettaja Adam Millardin tuoreella videolla laitetaan metroidvaniat halki, poikki ja pinoon.

Metroidvania on tuttu termi monille peliharrastajille, ja monet voivat tietää suurin piirtein mitä sillä tarkoitetaan. Monet metroidvaniat kulkevat kuitenkin yhä liian tiiviisti Super Metroidin jalanjäljissä, ja genren parhaimmat uudet pelit syntyvät, kun perinteet kyseenalaistetaan.

Näin argumentoi Adam Millard alla olevalla videolla, joka pureutuu metroidvanioiden historiaan ja mekaniikkoihin pintaa syvemmälle. Erinomainen analyysi osoittaa esimerkiksi, miksi äskettäin ilmestynyt, Muropaketin arviossa viisi tähteä napannut Ori and the Will of the Wisps on moninkertaisesti parempi peli kuin edeltäjänsä.

Samalla selviää myös, miksi viime vuotinen Outer Wilds on lähempänä metroidvanioiden alkuperäistä filosofiaa kuin alkuvuodesta ilmestynyt Journey to the Savage Planet, joka muistuttaa päällisin puolin enemmän metroidvaniaa. Salaisuus piilee Millardin mukaan pelien tavassa suhtautua pelimaailmaan ja löytää siitä orgaanisesti uusia puolia.

Alla oleva video on ehdottomasti suositeltavaa katsottavaa kaikille peliharrastajille, pelihistoriasta kiinnostuneille ja tietysti hyviä pelivinkkejä kaipaaville.