Uusimmat

Muistatko Nokia N-Gagen? Sen pelejä voi nyt pelata Androidilla

17.04.2021 17:15 Muropaketin toimitus

Nokia N-Gage oli ensimmäinen kunnollinen pelipuhelin, mutta se on harmillisesti kadonnut historian hämäriin. Aikaansa edellä ollut laite on saanut uuden elämän Androidilla.

Google Play Storeen ilmestyi Symbian-emulaattori nimeltään EKA2L1, jonka avulla on mahdollista ajaa N-Gage pelejä Android-puhelimella. Android Authorityn mukaan emulaattorilla toimivat ”lähes kaikki” pelit, jotka julkaistiin N-Gagelle. Sille oli tarjolla pidettyjä pelejä kuten Tony Hawk’s Pro Skater, Pathway To Glory, Red Faction ja Call of Duty.

Emulaattori ei toimi ihan sellaisenaan, sillä käyttäjän täytyy ladata Symbian-järjestelmätiedostot N-Gage-emulointia varten. Android Authority valistaa, että ne löytyvät Googlen avustuksella. Asennus ja pelien käynnistäminen ei myöskään ole ihan helpoimmasta päästä, joten sinnikkyyttä tarvitaan. Emulaattorin kehittäjä Play Software saattaa tulevaisuudessa tuoda helpommin asennettavan emulaattorin Play Storeen.

Kehittäjä on tähän mennessä varmistanut, että se työskentelee N-Gage 2.0 -tuen kanssa. Tämä tarkoittaisi sitä, että pelit kuten Age of Empires 3, Brothers in Arms, Metal Gear Solid Mobile ja Tom Raider Underworld toimisivat emulaattorilla.