Uusimmat

Myös Shenmue 3 saapuu vain Epic Games Storeen – pettyneet Kickstarter-tukijat saavat rahat takaisin

03.07.2019 10:00 Muropaketin toimitus

Shenmue 3:n Steam-avaimia odottaneille tarjotaan hyvityksiä, mutta rahat tulevat yllättäen Epic Gamesin taskusta.

Kulttipelisarja Shenmuen pitkään odotettu kolmas peli on tuorein julkaisu, joka siirtyy PC:llä Epic Games Storen jakeluun yksinoikeudella. Tämä on kuitenkin aiheuttanut ongelman, sillä pelin kehitysbudjetti kerättiin Kickstarterissa, jossa tukijoille luvattiin pelin latauskoodeja Steamin kautta.

Polygon kertookin, että Steam-avainta odottaneille tukijoille tarjotaan mahdollisuus ottaa vastaan pelin fyysinen kappale, PlayStation 4 -versio tai rahallinen hyvitys. Kaikkein suurimmilla summilla peliä tukeneet eivät tosin valitettavasti voi saada kaikkia rahojaan takaisin.

Yllättävää on kuitenkin, että kehittäjä Ys Net tai julkaisija Deep Silver eivät maksa hyvityksiä, vaan ne tulevat Epic Games Storelta.

Epicin toimitusjohtaja Tim Sweeney on vahvistanut, että hyvitykset eivät mene Shenmue 3:n budjetista, vaan pelikaupan varoista. Lisäksi Sweeney vakuuttaa, että näin toimitaan vastaavissa tilanteissa jatkossakin. Reilu ja avokätinen menetelmä tekee varmasti Epic Games Storesta yhä suositumman jakelualustan PC-peleille.

Shenmue 3 ilmestyy PC:lle ja PlayStation 4:lle 19. marraskuuta.