Uusimmat

Niantic lanseerasi kolmivaiheisen bännisysteemin Pokemon GO -huijareiden vastaisessa taistelussa

21.07.2018 13:13 Muropaketin toimitus

Niantic varoittaa tästä lähtien Pokemon GO -huijareita enää kaksi kertaa. Kolmannesta huijausyrityksestä saa puolestaan pysyvän porttikiellon koko peliin.

Pokemon GO on kärsinyt sen alkuajoista saakka huijareista. Huijarit väärentävät eli ”spoofaavat” omat paikkatietonsa pelille, jolloin pelaaja voi väittää liikkuvansa vaikka toisella puolella maapalloa, vaikka todellisuudessa tämä makaa omalla kotisohvallaan.

Nyt Niantic on lisännyt peliin uuden kolmivaiheisen bännisysteemin. Ensimmäistä kertaa huijaava pelaaja joutuu kokemaan viikon mittaisen ”heikennetyn pelikokemuksen”, jolloin pelaaja ei voi kohdata harvinaisia pokemoneja. Samalla pelaajaa varoitetaan jatkoseuraamuksista.

Toisella kertaa huijaavan pelaajan porttikielto johtaa puolestaan noin kuukauden mittaiseen porttikieltoon Pokemon GO:sta sekä viimeiseen varoitukseen ennen pysyviä toimenpiteitä. Kolmannesta huijausyrityksestä pelaajan tili suljetaan pysyvästi, jolloin myös kaikki siihen mennessä kerätyt pokemonit katoavat bittiavaruuteen.

Nianticin mukaan ”jokainen voi tehdä virheitä”, joten on tärkeää, ettei huijaaminen johda suoraan pysyvään rangaistukseen. Pelistudio uskookin, että mahdollisuus kaiken progression menettämiseen on tarpeeksi suuri pelote huijaamisen lopettamiseksi.