Uusimmat

Nintendo ongelmissa: valtava määrä Nintendo Network -tilejä hakkereiden armoilla

24.04.2020 17:48 Muropaketin toimitus

Nintendon mukaan jopa 160 000:n Nintendo Network -käyttäjän tiedot ovat olleet vapaata riistaa.

Nintendo on paljastanut, että 160 000 Nintendo Network -asiakastiliä on ollut vaarassa, sillä näiden yksityiset tiedot ovat olleet tarjolla hakkereille. Esimerkiksi käyttäjätunnuksiin ja salasanoihin on ollut mahdollista päästä käsiksi, ja Nintendo on keskeyttänyt Nintendo Network ID -kirjautumisen käytön. Lisäksi esillä ovat olleet käyttäjien nimet, syntymäajat ja sijainnit.

Jos Nintendo Account -tiliin on yhdistetty maksutietoja, ovat hakkerit voineet käyttää niitä hankkiakseen palvelussa myynnissä olevia ostoksia.

Nintendo sai tietää asiasta viimeistään huhtikuun alussa, ja joidenkin Nintendo Network -käyttäjien mukaan vaikeudet alkoivat jo maaliskuussa.

Nintendo on kertonut, että se on ryhtynyt järjestelmällisesti asettamaan uusia salasanoja sellaisille käyttäjätileille, jotka ovat olleet vaarassa päätyä vääriin käsiin. Jos käyttäjät ovat huomanneet, että tileillä on tehty poikkeuksellisia hankintoja, lupaa Nintendo hyvittää ostot. Lisäksi Nintendo ehdottaa, ettei maksutietoja kannata tallentaa käyttäjätilille.

Asiasta uutisoi Tech Raptor -sivusto.

Muropaketin uusimmat