Uusimmat

Nintendo varoittaa puhdistamasta konsolia ja ohjaimia – tässä selitys

13.04.2020 07:54 Muropaketin toimitus

Switchiä tai Joy-Con -ohjaimia ei kannata ryhtyä desinfioimaan pandemiasta huolimatta, sanoo Nintendo.

Koronavirus on saanut ihmiset puhdistamaan entistä enemmän esimerkiksi puhelimia ja muita kannettavia laitteita. Nintendo kuitenkin varoittaa pelaajia puhdistamasta Switch-konsoleitaan alkoholilla, kertoo Kotaku.

”Olemme hiljattain saaneet paljon kyselyitä siitä, voivatko asiakkaamme puhdistaa Nintendo Switch -konsoleita ja Joy-Coneja alkoholilla”, Nintendon asiakaspalvelu kirjoittaa japaninkielisessä twiitissään (englannista käännettynä).

”Joudumme valitettavasti kehottamaan välttämään alkoholia, sillä se voi saada muoviosat vääristymään tai niiden värin himmenemään.”

Nintendo varoittaa kuitenkin käyttämästä Switchin puhdistamiseen muitakaan aineita, niitäkään, jotka eivät sisällä alkoholia. Yhtiö ei siis varsinaisesti tarjoa mitään tapaa desinfioida konsolia tai ohjaimia.

Turvallisin tapa pelata Switchillä näyttääkin olevan pelaaminen vain kotioloissa ja puhtailla käsillä. Kannattaa myös olla jakamatta konsolia tai ohjaimia, ainakaan muiden kuin samassa taloudessa asuvien perheejäsenten kanssa.