Uusimmat

Open world -pelien unohdettu uranuurtaja on viimeinkin saatavilla englanniksi

01.08.2019 14:00 Muropaketin toimitus

Japanilaispeli Mizzurna Falls sisälsi monia innovaatioita ennen kuin open world -pelit nousivat massasuosioon.

Mizzurna Falls on Twin Peaks -vaikutteinen kulttipeli, jota harvat länsimaalaiset pelaajat ovat koskaan päässeet kokeilemaan. Human Entertainmentin peli ilmestyi nimittäin aikanaan vuonna 1998 alkuperäiselle PlayStationille vain Japanissa, eikä sitä tähän päivään mennessä ole tuotu länsimaisille markkinoille.

Nyt Kotaku kertoo, että peli on kuin onkin viimein käännetty englanniksi. Käännös on fanien käsialaa, eikä lopputulos ole vielä täydellinen, mutta sen voi ladata itselleen (erittäin epävirallisesti) romhacking.netistä.

Mizzurna Falls tunnetaan avoimen maailman seikkailupelien uranuurtajana, joka edelsi monissa asioissa tunnetumpia klassikkopelejä. Kuten Kotaku kertoo, pääsi pelissä esimerkiksi ajamaan vapaasti autolla 3D-maailmassa jo vuosia ennen Grand Theft Auto 3:a (2001), ja se sisälsi myös vuorokaudenajat ja omia asioitaan toimittavat NPC-hahmot, joista klassikkopeli Shenmue (1999) tuli vuotta myöhemmin kuuluisaksi.

Mizzurna Falls sijoittuu samannimiseen yhdysvaltalaiseen kaupunkiin, jossa teini-ikäinen Matthew yrittää löytää kadonneen ystävänsä viikon kuluessa. Alta näet kohtauksen käännetystä pelistä.