Uusimmat

Parjattu pelikoodeja jälleenmyyvä G2A yritti lahjoa pelisivustoja puolelleen

12.07.2019 11:02 Muropaketin toimitus

Pelikoodien jälleenmyynnin mahdollistava G2A on kerännyt paljon kritiikkiä, sillä kauppapaikassa liikkuu paljon varastettuja pelikoodeja. 

Ongelmana on myös, etteivät pelien kehittäjät hyödy G2A:n kautta myydyistä pelikoodeista millään tavalla. Esimerkiksi indiestudio Squid Games kehotti pelaajia mielummin lataamaan pelinsä laittomasti kuin ostamaan ne G2A:sta, kertoo PCGamer.

Nyt G2A on saanut lisää lokaa niskaansa. Sivusto oli lähestynyt kymmentä eri pelimediaa ja tarjonnut näille ”yhtiön PR-statuksen vahvistamiseksi” valmiiksi kirjoitettua ”puolueetonta” artikkelia, joka kertoi kuinka varastettujen pelien myynti on G2A:ssa ”lähes mahdotonta”. Tarjouksen ohessa vaadittiin, että artikkeli julkaistaan kuin mikä tahansa muukin uutisartikkeli, ilman mainintaa siitä että se oli G2A:n itsensä kirjoittama ja maksama, kertoo Kotaku.

Pelimediat eivät tietenkään tarjoukseen suostuneet. G2A:n edustaja on kommentoinut tapausta toteamalla, että tarjouksen on tehnyt ”yksittäinen työntekijä ilman yhtiön virallista hyväksyntää” ja ettei se edusta pelikaupan virallista linjaa.