Uusimmat

Alias (PS2)

31.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Jo toista tuotantokauttaan Suomessa pyörivä tv-sarja Alias on viimeinkin kääntynyt peliksi. Acclaimin julkaisema peli liittyy löyhästi tv-sarjaan, vaikka tuttuja kasvoja nähdäänkin matkan varrella.

Pelaaja imaistaan Sydney-nimisen CIA-agentin maailmaan, jolle superkriminaalit ja salaliitot ovat arkipäivää. Sydneyn mukana pelaaja pääsee matkustamaan pitkin maailmaa ja tekemään samalla konnien aikeet tyhjiksi. Juonen edetessä kuitenkin paljastuu, että kaiken takana on suurempi tekijä, josta tulisi ottaa selvää ja äkkiä, tai muuten maailmalle käy ohraisesti.

Matkustaessaan Sydneyllä on apuna ystävänsä, laaja arsenaali elektronisia agenttivempaimia, kissamaisen notkeat taisteluliikkeet ja tottakai vino pino vaatekertoja, joita ilman Sydney ei voisi olla Alias. Tehtäviä suorittaessaan Sydney pystyy hyödyntämään myös ympäristönsä irtaimistoa, kuten moppeja tai tyhjiä juomatölkkejä, vihollisten eliminoimiseksi tai harhauttamiseksi.

Pelissä suoritettavat tehtävät vaihtelevat mm. yksinkertaisista vakoiluhommista pelastustehtäviin. Vaikeutta tehtävien suorittamiseen tuovat vihollisten toimiva tekoäly, väisteltävät ansat sekä ongelmanratkaisut, jotka joskus ovat turhankin yksinkertaisia.

Valitettavasti Aliasta vaivaa lievä keskinkertaisuus. Juonenkäänteitä löytyy kiitettävästi, mutta ne eivät pysty peittämään pelin päivänselvää lineaarisuutta. Myös ajoittaiset levynlataukset ja vaatteidenvaihdon vähäinen merkitys jäivät kalvamaan kokonaisuutta. Pieniä puutteita kompensoivat kuitenkin toimiva pelimekanismi sekä mainio ääninäytteleminen, eikä peliä pelatakseen tarvitse tietää hölkäsen pöläystä tv-sarjan tapahtumista.

–Tuomas Oja