Uusimmat

Alien Front (N-Gage)

08.05.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Nokian N-Gage-pelipuhelimen menestyksen suurin este on onneton pelivalikoima. Laitteelle on saatavana vain kourallinen pelejä ja niistä suuri osa on vielä huonoja. Sega yrittää avittaa kotimaista matkapuhelinjättiä julkaisemalla Alien Front –toimintapelin, joka ei kuitenkaan vakuuta millään osa-alueella.

Alien Frontin idea ei ainakaan tihku omaperäisyyttä. Jostain avaruuden äärettömyyksistä pöllähtää muukalaisrotu, joka päättää valloittaa rakkaan maapallomme. Planeettamme ilmavoimat eivät kykene vastaamaan muukalaisten hävittäjien tehoon, mutta maan pinnalla ihmiskunta pystyy tekemään pientä vastarintaa. Pelaaja istutetaankin tankkiin taistelemaan muukalaisia vastaan. Mukana on myös mahdollisuus pelata muukalaisten puolella ja pyrkiä saattamaan ihmisrotu sukupuuttoon.

N+1 kertaa kuullun tarinan vielä kestää, sillä siihen ei pelin aikana kiinnitetä juuri huomiota, mutta itse pelattavuus vetäisee mielen maihin. Kentät koostuvat eräänlaisista huoneista, joihin on pistetty jos jonkinmoisia seiniä ja tolppia, jotka tekevät huoneesta labyrinttimaisen. Alueet ovat tietysti täynnä vastapuolen tankkeja ja etenemään päästään vasta, kun vastarinta on nujerrettu. Tämän jälkeen seuraa jälleen uusi huone ja tätä jatkuu kentästä toiseen. Mitään vaihtelua ei ole, eikä Alien Front kykene pitämään pelaajaa otteessaan juuri minuuttia kauempaa. Jo tämä riittää tekemään pelistä epäonnistuneen roskan, mutta ei tässä vielä kaikki.

Alien Frontin tekniikassakaan ei ole kehumista. Kankeiden kontrollien takia ahtaissa tiloissa navigointi on hankalaa ja vihollisten tekoälystä ei tämän pelin yhteydessä voi puhua. Muut tankit vain pyörivät ympäriinsä ja ampuvat takaisin jos sille päälle sattuvat.

Pelin grafiikka on heikohkoa ja mikä pahinta, ruudunpäivitys tökkii todella pahoin. Myöskään muukalaistankkeihin ei olla onnistuttu saamaan minkäänlaista pelkokerrointa. Maan tuhokoneet näyttävät puolestaan putkella varustetuilta laatikoilta. Äänistä jää päällimmäisenä mieleen musiikkiraita, joka toistaa itseään samaan tapaan kuin muukin peli.

Moninpeliominaisuudet ovat jääneet vajaaksi. Kaverin kanssa voi pelata bluetoothin välityksellä, mutta siinä ei ole mitään mieltä, sillä Alien Front on oikeasti aivan törkeän huono peli. N-Gage Arenassa on tarjolla vain statistiikkoja ja mahdollisuus omien huippupisteiden tallentamiseen.

— Mikko Matilainen