Uusimmat

Armed and Dangerous (PC)

12.02.2004 00:00 Mikko Matilainen

Armed and Dangerous on pilke silmäkulmassa toteutettu toimintapeli. Siinä neljän hengen omituinen seurue pyrkii kukistamaan ilkeän kuninkaan, joka uhkaa tavallisten ihmisten eloa.

Matkallaan nämä sankarit kohtaavat runsaasti kunkun kätyreitä, ja aseet paukkuvatkin pelin alusta alkaen. Vihollisia tulee vastaan kasoittain, ja päästäkseen etenemään pelaajan on raivattava pahikset tieltään joko yksin tai yhteistyössä tekoälyn ohjastamien tovereidensa kanssa. Jokaisessa tehtävässä on muutama tavoite, joiden suorittaminen on yksinkertaista. Usein pelkkä paikkojen räjäyttäminen tai viattomien pelastaminen riittää.

Tässä onkin pelin vahvuus ja heikkous. Silmitön räiskintä on aluksi tavattoman hauskaa, mutta pitkässä juoksussa yksipuolinen toiminta alkaa maistua puulta. Ainoastaan hauskat välinäytökset jaksavat pitää pelaajan mielenkiinnon yllä pelin alusta loppuun.

Sanalla ’hauska’ ei tällä kertaa tarkoiteta mitään lähes mukavaa, vaan välinäytöksien jutut naurattavat ihan oikeasti. Itse pelin aikana huumoria on tarjolla rajoitetummin.

Vaikka pelaajan apurina on useissa tehtävässä pari tekoälyhahmoa, näiden puuhasteluista ei ole paljonkaan apua. Ne vain seurailevat pelaajaa kiltisti ja ampuvat kun ehtivät. Myöskään vihollisjoukoilta ei juuri aivoja löydy, mutta se ei oikeastaan häiritse, koska tässä pelissä ei luoteta yksittäisten vihollisten voimaan, vaan massa jyrää. Etenkin omien tovereiden tekoälyn heikkous on silti ikävää, ja sen vuoksi on harmi, ettei paketista löydy moninpeliä.

Armed and Dangerous on monin tavoin hauska peli, mutta sen läpäisemiseen vaaditaan tietynlaista taistelumieltä. Pelillinen osuus on vain niin kovin yksipuolinen ja itseään toistava.