Uusimmat

Arvostelu Harry Potter: Magic Awakened on kokeilemisen arvoinen ainakin Harry Potter -faneille

20.07.2023 18:00 Ilari Hauhia

Harry Potter: Magic Awakened on tuore moninpelattava mobiilipeli, joka on saatavilla iOS- ja Android -laitteille. Korttipelimekaniikkaa ja reaaliaikaista taistelua yhdistelevä peli on graafisesti tyylikäs, ja kokeilemisen arvoinen ainakin Harry Potter -faneille. 


Harry Potter: Magic AwakenedJulkaisupäivä: 22.6.2023
Studio: Warner Bros.
Julkaisija: Warner Bros.
Saatavilla: Android, iOS
Pelaajia: 1
Ikäraja: 13
Peliä pelattu arviota varten: noin kolme tuntia


Harry Potter: Magic Awakened sijoittuu muutaman vuoden verran Harry Potter ja Kuoleman varjelukset -kirjan (tai elokuvan) jälkeiseen aikaan. Pelaaja luo itselleen uuden nuoren hahmon, joka aloittaa Tylypahkassa opiskelun ensimmäiseltä luokalta.

Peli sisältää huomattavan paljon viittauksia Harry Potter -sarjaan sekä Fantastic Beasts -leffoihin. Vaikka Magic Awakenedista voi varmasti nauttia vaikka Harry Potter ei olisikaan itselle tärkein sarja historiassa, on peli selvästi tehty Harry Potter -faneille ja osa sen tarinasta menee helposti ohi ilman aiempaa perehtymistä velhojen ja velhottarien maailmaan.

Kuva © Warner Bros

Pelimekaniikkojen puolesta Magic Awakened on jokseenkin uniikki yhdistelmä korttipelausta, reaaliaikaista taistelua ja MMORPG-genreä. Pelaaja rakentaa itselleen pienen pakan keräilykorteista, jotka vastaavat erilaisia loitsuja tai vaikkapa peikkojen kutsumistaikoja. Pelaajat haastavat toisiaan otteluissa, Dueleissa, joissa pelaajien hahmot sekä liikkuvat ruudulla että käyttävät loitsuja toisen kukistamiseen. Keräilykortti-loitsuilla menee käytön jälkeen hetki latautua uudelleen, ja sekä taistelukentällä liikkuminen että loitsujen valinta ja käyttö vaativat strategista suunnittelua.

Pelaaminen on sinällään hauskaa, mutta ei ainakaan pelin alkuvaiheessa erityisen syvällisen tuntuista. Voikin olla, että Magic Awakened on pääasiassa suunnattu hieman nuoremmille pelaajille. Ilmaispelattava peli jakaa alkumetreillä loitsuja ja muuta kerättävää kohtuullisen avokätisesti, mutta freemium-peleille tyypilliseen tapaan pelissä eteneminen muuttuu nopeasti hitaaksi, jos peliin ei suostu uhraamaan pidemmän päälle myös tosielämän rahaa.

Kuva © Warner Bros.

Graafisesti Magic Awakened on vaikuttavan näköinen mobiilipeli. Piirrosmainen tyyli sopii Harry Potterin maailmaan erinomaisesti ja peli näyttää aidosti hienolta, eikä vain ”hienolta mobiilipeliltä”. Samaan aikaan Magic Awakened vaatii kuitenkin puhelimelta kohtuullisesti tehoa, joten sen pelaaminen vanhemmilla tai heikkotehoisemmilla laitteilla voi olla haastavaa.

Mikäli vaativat mikromaksut eivät haittaa, kannattaa varsinkin Harry Potter -fanien antaa Magic Awakenedille mahdollisuus. Peli on ladattavissa ilmaiseksi Play Storesta ja App Storesta.

HARRY POTTER: MAGIC AWAKENED

”Harry Potter: Magic Awakened tarjoaa kiinnostavaa korttipelistrategiaa ja reaaliaikaista toimintaa, mutta pelin mikromaksut ovat vaativia. 

Arvosana: 3/5

 

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat