Uusimmat

Arvostelu: Injustice 2 on erinomainen taistelupeli – DC Comicsin supersankarit tarjoavat pelattavaa vuosiksi

31.05.2017 20:33 Eric Hartin

Injustice 2Tekijä: Netherrealm Studios
Julkaisija: Warner Bros
Testattu: Playstation 4
Saatavilla: Xbox One, Playstation 4
Pelaajia: 1, 2 (samalla konsolilla ja internetissä)
Arvostelija: Eric Hartin


Ensimmäinen Injustice oli Netherrealmin yritys tehdä Mortal Kombatien jälkeen hieman erilainen taistelupeli. Lopputulos oli DC-taistelupeli, joka kyllä muistutti Mortal Kombatia, mutta toi samalla soppaan omat mausteensa.

Toukokuun puolivälissä julkaistu Injustice 2 ei tuttua kaavaa isommin muuta. Luvassa on kaikki samat jutut ja jipot kuin edellispelissäkin, mutta tällä kertaa isommalla budjetilla ja hienommin tehtynä.

Jatko-osa panostaa ensimmäisen Injusticen tavoin isosti juoneen ja tarinankerrontaan. Ensimmäisen pelin jäljiltä Teräsmies on ollut useamman vuoden vankilassa pahisteluistaan. Tämän universumin Teris ei nimittäin olekaan se puhtoinen kiiltokuvapoika vaan julma diktaattori, jonka ikeen alta maailma piti vapauttaa.

Bruce Wayne tiimeineen tekee parhaansa siivotakseen Kryptonin viimeisen pojan jälkiä. Valitettavasti juuri tähän soppaan heitetään uusi pahisten liiga, jonka taustalla saattaa vielä olla galaktisen luokan uhka. Jotain niin pahaa, että siitä ei välttämättä selvitä ilman vihatun Teräsmiehen apua…

Injustice 2

Juonellisesti Injustice 2:n suurin ongelma on se, että monet kohtaukset tuntuvat lähinnä turhilta lisäyksiltä, jolla pitkitetään pelin tapahtumia. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun pääjuoni pysäytetään kuin seinään, jotta saadaan ruudulle asiaan mitenkään liittymätön taistelu.

Pahimmillaan vihollinen saattaa teleportata tyhjästä uhoamaan ja kadota ruudulta heti taistelun jälkeen.

Sankareissa on paljon hyvin ja huonosti toteutettuja hahmoja. Esimerkiksi Batman ja Teräsmies ovat liikelistansa puolesta täysin edellisestä pelistä kopioituja. Se ei sinällään haittaa, sillä liikkeet edustavat hahmojaan hyvin. Toisella puolella toteutusta on Atrocitus, jonka liikkeistä ei oikein saa selvää, minkälainen taistelutyyli miehellä on. Ainoa mieleenpainuva sana on ”kömpelö”, mikä ei tunnu oikein edustavan hahmoa, jota ylläpitää silkka viha.

Injustice 2:n tarinan lisäksi yksinpelimuotoja löytyy peruspelihallitilan sekä niin sanotun multiversumin muodossa. Jälkimmäinen on joukko haasteita, jotka sisältävät matseja muokkaavia ehtoja. Jossain tehtävässä pelaajalta on poistettu erikoisliikkeet, toisessa tietokone saa pidemmän energiapalkin, ja niin edelleen.

Injustice 2

Injustice 2 ei ole mitenkään yksinkertaisin taistelupeli. Hyökkäyksiä on kolmea erilaista: heikko, keskivahva ja tietenkin vahva. Kentillä on väliä, sillä ne sisältävät erilaista heiteltävää rompetta. Normihyökkäysten lisäksi löytyy neliosainen erikoisliikepalkki, jota voi käyttää monella eri tavalla. Sitä voi käyttää puolustautumalla toisen pelaajan hyökkäyksiä vastaan ja työntämällä ne pois. Hyökkäyksistä saa myös vahvempia versioita käyttämällä yhden pätkän palkkia. Jos mittaria piisaa ja haluaa käyttää ne kaikki kerralla, voi ne tuhlata yhteen isoon superhyökkäykseen.

Näennäisestä selkeydestään huolimatta Injustice 2 sisältää niin paljon erilaisia nyansseja, että niitä tullaan perkaamaan pitkään.

Juuri tällä hetkellä vahvoilla ovat erilaiset projektiilihahmot. Näistä parhaimpana esimerkkinä toimii kaikkien vihaama Deadshot, jota pelataan ammuskelemalla asioita ruudun toisesta laidasta. Toisaalta Deadshotia vastaan pärjää paremmin valitsemalla hahmon, joka ammuskelee asioita ruudun toisesta päästä vieläkin tehokkaammin. Ehkä projektiilihahmot ovat tällä hetkellä liiankin hyviä, mutta toisaalta pelaajat ovat yhä vasta tutustumassa pelin ja sen hahmojen mahdollisuuksiin, eikä suurinta osaa työkaluista ole vielä hyödynnetty.

Nykytavan mukaisesti Injustice 2 sisältää lootboxeja, joista löytyy erinäisiä pukuja. Niissä on myös yksinpelitiloihin vaikuttavia statseja, mutta moninpeleissä moiset ovat pois päältä. Idea on sinällään hyvä: vaikkei pelissä pärjäisikään, palkitaan pelaamisesta edes jotenkin. Pieniä elämää helpottavia uudistuksia voisi tosin miettiä. Kun pelkästä tarinatilan läpäisemisestä saa lähes 50 laatikkoa, voisi olla näppärää aukaista ne kaikki kerralla.

Injustice 2

Netherrealmin peleissä suurin ongelma on aina ollut nettikoodin taso, mutta tällä kertaa huolet voi unohtaa. Mättö on pääosin sulavaa, silloin kun siihen pääsee. Toistaiseksi matsi saattaa tosin tippua jo ennen alkamistaan, tällä haavaa näin tapahtuu noin joka neljännessä pelissä. Poikkeuksellisesti nettipeli kannustaa myös yksinpelaavia osallistumaan. Pelaaja kun voi näet osallistua kiltaan, jota kautta saa tietokonetta vastaan pelattavia erikoistehtäviä. Näitä pelaamalla jokainen kiltalainen saa kasan laatikoita.

Kilpailijoihinsa nähden Injustice 2 sisältää paljon asioita yksin pelaavalle, muttei myöskään unohda moninpelaajaa. Suurimmat nurinan aiheet ovat keskimäärin suhteellisen pieniä. Harva nimittäin odottaa taistelupeliltä Oscar-tason juonta. Toisaalta jos pelin suurin valituksen aihe on laatikoiden avaamisen nopeus, niin kyllä Netherrealmin voi kehua onnistuneen Injustice 2:n kohdalla.

Injustice 2 on siis erinomainen taistelupeli. Sen multiverse- sekä tarinatila pitävät yksinpelaajan tyytyväisenä, ja pelistä löytyy syvyyttä enemmän kuin riittävästi. Uusia jippoa riittää varmasti löydettäväksi vielä vuosienkin päästä.

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat