Uusimmat

Arvostelu Two Point Campuksen Space Academy -laajennos tekee hauskasta rakentelupelistä entistäkin korkelentoisemman

30.12.2022 21:41 Ilari Hauhia

Two Point Campuksen ensimmäinen laajennos, Space Academy, tarjoaa kolmen onnistuneen tehtävän verran ulkoavaruudellista oppimista.


Julkaisupäivä: 18.11.2022
Studio: Insomniac Games, Nixxen Software
Julkaisija: Sony Interactive Entertainment
Saatavilla: PlayStation 4 & PlayStation 5 (testattu), PC, Xbox One & Series X ja S, Nintendo Switch
Pelaajia: 1
Ikäraja: K16
Peliä pelattu arvostelua varten: Noin seitsemän tuntia


Two Point Campuksessa pelaajaa asetetaan johtamaan yliopistokampusta. Pohjapeli ei ota itseään turhan tosissaan, ja unelmien yliopistossa voi opiskella vaikka taikuutta tai urheilla juustopallo-lajin merkeissä. Uusi Space Academy laajentaa peliä entistäkin korkealentoisemmaksi, kun oppiminen viedään avaruuteen saakka.

Space Academyn pääsisältöä ovat kolme kokonaan uutta tehtävää. Niistä ensimmäisessä koulutetaan astronautteja ja valmistellaan avaruusohjelmaa, toisessa valmennetaan avaruuden sankareita kohtaamaan alienit ja kolmannessa opetusta annetaan ensimmäistä kertaa avaruudessa asti. Mukana on tuttuun tapaan runsaasti huumoria, sanaleikkejä ja absurdeja tilanteita, eikä peli pelkää edelleenkään nauraa itselleen.

Avaruudellisessa yliopistossa joudutaan painimaan aivan uusien ongelmien kanssa. Esimerkiksi yliopiston siivoojat täytyy kouluttaa siivoamaan pois avaruudesta satavien meteoreiden jämät, sekä keräämään niiden sisältämät arvokkaat metallit talteen yliopiston kassavirran kehittämiseksi. Toisaalta meteorit voivat sisältää myös sairauksia, jotka ovat vaarallisia koko väestölle.

Avaruus tuo muutenkin omat kiemuransa opiskeluun – parin kelvinin lämpötilassa opiskelu kun ei ole aivan helppoa. Pelaajan haastaa myös rajallinen tila, jonka vuoksi rakennuksien suunnitteluun ja sijoitteluun täytyy käyttää tavallistakin enemmän aikaa ja mietintää.

Kaikki kolme uutta lisätehtävää ovat onnistuneita ja viihdyttäviä. Tehtävien vaikeustaso nousee jokaisella tasolla juuri sopivasti, ja tasot haastavat myös Two Point Campuksen pohjapelin läpäisseen pelaajan, olematta kuitenkaan tuskallisen vaikeita. Varsinkin kolmas ulkoavaruuteen sijoittuva taso on yksi pelin parhaista, ja tarjoaa runsaasti kimurantteja pähkinöitä ratkaistavaksi.

Two Point Campus: Space Academyn kimppuun pääsee vasta siinä vaiheessa, kun pohjapeliin on upottanut muutaman tunnin edestä peliaikaa. Muutenkin laajennosta on helpompi suositella niille pelaajille, jotka ovat jo ehtineet läpäistä pohjapelin ainakin suurelta osin.

Uusi laajennos sisältää kyllä paljon hauskoja uusia elementtejä, mutta pelin humoristinen ote rakenteluun säilyy kaiken pohjalla. Näin mikäli irrotteleva Two Point Campus tuntui viihdyttävältä manageroinnilta, on myös laajennos varmasti hauska kokemus.

Pelin fanit saavat laadukkaasta laajennoksesta varmasti kymmenen euron hintalapun edestä hupia. Toisaalta kaikkiin pelaajiin Two Point Campuksen vitsaileva tyyli ei välttämättä vetoa, ja silloin myös laajennos kannattaa jättää suosiolla hankkimatta.

TWO POINT CAMPUS: SPACE ACADEMY

Arvosana: 4/5

”Two Point Campus: Space Academy laajentaa pohjapeliä kolmella laadukkaalla avaruudellisella tehtävällä.”

 

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat